Ajándékozzunk tudást, tapasztalatot, élményt a szakmai utánpótlásért!

Forrás: turizmus.com

 2021. december 06. 18:35

A protégé. mentorprogram karácsonyi pro bono akciójának célja, hogy elősegítse a turizmus iránt érdeklődő fiatalok pályakezdését, inspirálódását, a szakmai tudás és tapasztalatok megosztását.

A protégé. mentorprogram idén szeptemberben indult azzal a misszióval, hogy a turizmus-vendéglátás szakirányon hallgató fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdésben, szakmai szereplők, azaz mentorok bevonásával.

A szervezők tájékoztatása szerint a mentorprogram indulása óta egyre többen jelezték, hogy szeretnének mentorként csatlakozni a programhoz, vagy, ha az nem lehetséges, valahogy máshogy támogatni a kezdeményezést. Ezért most a karácsonyi pro bono kampány keretében szeretnének lehetőséget adni a segítségnyújtásra minél több adakozni vágyó turisztikai szereplőnek, akik szintén a szívükön viselik a fiatalabb generáció sorsát.

A mentorprogram karácsonyi kampányának célja, hogy összefogásra biztassa a turizmus szektor szereplőit, megteremtve a szükséges platformot arra, hogy a tapasztalt szakemberek személyes felajánlásokkal segíthessék a fiatalokat, professzionális tudásukat és tapasztalatukat megosztva pro bono módon.

A Covid-járvány utáni időszak egyik legnagyobb értéke a szakmai tudás, ezért a projekt szervezői elsősorban arra biztatnak, hogy a felajánlók élményeket, konzultációs lehetőségeket, rendezvénybelépőket és ehhez hasonló segítséget adjanak a diákoknak, akik ebben az időszakban elbizonytalanodtak és szükségük van a tanácsra, pozitív impulzusokra, jövőképre. A felajánlásoknak köszönhetően olyan tapasztalatokra tesznek szert a turizmus iránt érdeklődő diákok, melyek segítik a készségek fejlesztését, a gyakorlati tudás megszerzését, a motiváció, az önbizalom és a szakmai kapcsolati háló kialakítását a turizmus szerteágazó területein.

 

"A Turizmus Kft. elkötelezett a jövő turisztikai szakembereinek megtalálásában. A jelenlegi helyzetben kiemelten fontosnak tartjuk a pályakezdő diákok becsatornázását a szektorba. Éppen ezért állunk a protégé. program mellé és erre buzdítjuk a szakma képviselőit is. Segítsük együtt a fiatalokat abban, hogy ők is ezt a szép szakmát válasszák hivatásuknak" – mondta Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR- és rendezvényigazgatója.

"A mentorprogramnak köszönhetően már most látjuk, hogy sokkal több diáknak lenne igénye segítségre, és nagyobb jellegű összefogásra van szükség ahhoz, hogy megváltoztassuk az ágazatban való munkavállalásról kialakult negatív képet. Hiszünk abban, hogy elkötelezett és inspiráló szakemberek támogatásával közelebb tudjuk hozni ezt a fantasztikus szakmát a fiatalokhoz, eloszlathatjuk a járvány miatt kialakult kételyeiket, és újra vonzóvá tudjuk tenni a turizmusban való karrierépítést számukra. Ezenkívül célunk, hogy a szakma szereplőit is be tudjuk állítani e fontos közös ügy mellé, hogy vállaljanak felelősséget az utánpótlást illető kérdések megoldásában – tette hozzá Galambos-Parti Regina, az egyik mentor.

A kezdeményezéshez több kiváló szakember csatlakozott már, konzultációs lehetőségeket kínálva a diákok számára különböző témakörökben. A projekt szakmai partnerei a Bakancslista Magyarország, a Turizmus Kft., a Piqniq Budapest szakmai közössége és a Tourism Club franchise diákszervezetei.

A  karácsonyi pro bono akcióhoz ezen a linken lehet felajánlással csatlakozni december 20-ig.