Két új Andrássy úti hotel a Continental Group portfóliójában

Forrás: turizmus.com

 2019. október 17. 18:39

Az Andrássy úton lévő A3 és az A52 a belváros meghatározó szálláshelyeiként 2021 második-harmadik negyedévében nyithatják meg kapuikat.

A történelmi palotákban megvalósított beruházások a CD Hungary hazai befektetőhöz köthetők, a szálláshelyek üzemeltetésére a Continental Groupot választották ki.

 

A3 Hotel: elegáns butikszálloda

Flesch Tamástól, a Continental Group ügyvezető igazgatójától megtudtuk: az Andrássy út 3. alatt lévő, úgynevezett Saxlehner-palota épülete több szempontból különleges, külső homlokzata díszes, belső tereit Lotz Károly freskói díszítik. Falai közt magas kategóriájú butikhotelt alakítanak ki 76 klasszikus eleganciájú, négy csillag superior kategóriájú szobával.

Ilyen lesz az A3 szálloda

Fotó: Juhász Norbert / este'r parners

A palota egykori első emeleti, 400 négyzetméteres lakása rendezvényhelyszínként születik újjá, elsősorban komolyzenei koncertek, divatbemutatók, színházi estek otthonaként. A wellnessrészlegen egyedi tervezésű kút kap helyet, lehetőséget adva különböző fajtájú vizek (keserűvizek, gyógyvizek) kóstolására. Az épület földszintjének Andrássy út felőli részén üzleteket alakítanak majd ki.

 

A52 Hotel: három csillag superior

Az Andrássy út 52. alatt álló, Haggenmachen palota szintén különleges adottságokkal bír. A háromcsillag superior kategóriájú szálloda 123 szobával büszkélkedhet majd, az adottságok miatt a tágas, nagy alapterületű lakóegységek mellett sok kisebb szobát is létrehoznak.

A falak közt kisebb wellness-fitnesz részleg, reggeliző és egy különterem is helyet kap. A lobbyban gipsz lovasszobor várja az érkezőket, a ló az épületben sokszorosan visszatérő motívum.

Az Oktogon közelében található épület dizájnja sportos és laza, kívül a fekete-fehér, belül a piros-szürke, zöld-szürke, kék-szürke geometriák dominálnak majd a szőnyegeken, a falakon aszimmetrikus falfestés alakítja a hangulatot.

Modern dizájnt kap az A52 Hotel

Fotó: Juhász Norbert / este'r parners

Az elegáns szállodák mintaszobáinak első fényképeit az este'r partners belsőépítész iroda a napokban hozta nyilvánosságra.

A cég további szállodafejlesztésekben is gondolkodik – tudtuk meg Flesch Tamás.

Kapcsolódó cikkek

Top 50: Flesch Tamás

2019. szeptember 13.