Top 50: Flesch Tamás

Szerző: Vámos Éva

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 13. 16:11

„A siker mindig közös”– vallja a Continental Group ügyvezető igazgatója, társtulajdonosa, a Magyar Beutaztatók Szövetségének alapító tagja, az MSZÉSZ elnöke.

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban immár 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk így a fél évvel ezelőtti állapotot tükrözik – a szerk.


Ritkán adatik meg szállodásnak az a lehetőség, hogy fejlesztőként vagy üzemeltetőként ilyen sok projektben vegyen részt. Folytatódnak a fejlesztések 2019-ben is?

2018-ban két új szállodát nyitott a Continental Group, márciusban a Hotel Clarkot, szeptemberben pedig a D8-at. A Hotel Clark jól indult, a vendégek szeretik a lokációt és a designt. Magas a foglaltság, az árakat illetően pedig a vártnál is jobban teljesített a szálloda. A D8 jól kitalált, egyszerű termék, egy fiatalos, trendi cityhotel hangulatos lobbival, kompakt szobákkal, ami „sikerre van ítélve”. Kollégáim nagy munkát végeztek.

Flesch Tamás

Fotó: Dombóvári Judit

Elhivatott, lelkes, fiatal csapattal dolgozom együtt, akik engem is inspirálnak. Ez az a háttér, amely a további fejlődés lehetőségét biztosítja.

2019-ben újabb nyitásokat tervezünk: a harmadik negyedévben kezd működni egy étterem és egy szálloda a Belgrád rakparton, és három új szállodát is fejlesztünk. Kettő az Andrássy úton lesz, egy pedig a Szervita téren. Építészekkel, belsőépítészekkel tárgyalok, hatalmas munka közepén vagyunk, de így szeretem.

Eddig sem kevés idejét vette el az MSZÉSZ alelnökeként végzett munka. Jól gondoljuk, hogy ez 2019 januárjától még inkább így lesz?

Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az MSZÉSZ elnökének választottak, és tisztában vagyok azzal, hogy a megbízatás nagy felelősséggel is jár.

Melyek lesznek a legfontosabb témák 2019-ben?

Több nagy jelentőségű téma kerül napirendre. Az egyik régiós versenyképességünk erősítése – kulcsfontosságú, hogy a szállodaipar számára kedvezően alakuljanak az adózási szabályok. A jövőre létrehozandó rendszer a magánszálláshelyek szabályozásában jelent előrelépést.

Sok éve halljuk, mennyire fontos lenne egy nagy kongresszusi központ építése Budapesten, hiszen emelni tudná a szállodai átlagárakat, és az éttermeknek és üzleteknek is plusz forgalmat generálna. Ennek megvalósításáért is harcba fogok szállni. Szeretném, ha 2020 végére elkészülnének a tervek, megcímkéznék az erre szánt pénzt, 2022 végére pedig már vendégeket fogadhatna a kongresszusi központ.

Az ágazat egyik fő problémája az oktatás, ezért az MSZÉSZ belső akadémiája már 2019-ben elindul – elsősorban kisebb, vidéki szállodák számára.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

A kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Ha a vendégek is tennének azért, hogy az egész világ zöldebb legyen.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

„Nyugodtan dolgozz a családtagjaiddal, nem fogod megbánni.”

Sportol, vagy inkább nézi?

Mindkettő. Teniszezem és golfozom, nézni a focit szeretem.

 

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>