600 millió forintra pályázhatnak a Dunakanyar szállodái

Forrás: turizmus.com

 2019. június 27. 17:04

Harmadik üteméhez ért a szálláshelyfejlesztés a Dunakanyarban: ezúttal meglévő szállodák nyújthatnak be támogatási igényt kapacitásbővítésre és szolgáltatásuk minőségének fejlesztésére a Kisfaludy-program keretében.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy 2030 Zrt. által közösen meghirdetett felhívás célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségének, szolgáltatási színvonalának és kapacitásának növelése, kihasználtságának javítása, a szálláshelyek működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése – olvasható a Kisfaludy-program honlapján.

A kiírás szerint a pályázati keretösszeg 600 millió forint. A keretösszeg a beérkezett pályázatok, a támogatási igények és a megvalósítás ütemezése alapján módosítható.

A vissza nem térítendő támogatásra a maximum 150 szobával rendelkező szállodák tulajdonosai nyújthatnak be igényt a tervezett fejlesztés költségvetésének maximum 50 százalékáig.

Az elnyerhető támogatás összege minimum 55 millió, maximum 400 millió forint lehet. A támogatásra olyan szálláshelyek pályázhatnak, amelyek már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek. A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a  Hotelstars Union egységes szállodai minősítési rendszerében legalább 3 csillagos minősítést szerez.

Maximum 150 szobás szállodák pályázhatnak felújításra és kapacitásbővítésre

Fotó: Wikipedia

A pályázatok a július 15. és szeptember 2. közötti időszakban nyújthatók be. A részletes pályázati kiírás elérhető itt.

A Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségét érintő szálláshely-fejlesztés második ütemében panziók létesítését segítette a Kisfaludy-program.