Könnyid, Hamvas és Flesch az MSZÉSZ élén

Forrás: turizmus.com

 2017. március 21. 20:03

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének március 21-i rendkívüli közgyűlésén, a Mercure Buda szálloda konferenciatermében a küldöttek elnöknek választották Könnyid Lászlót, gasztronómiai társelnöknek Hamvas Zoltánt és általános alelnöknek Flesch Tamást.

A rendkívüli, tisztújító közgyűlésre – Niklai Ákos elnök 2016. év végi lemondását követően –, a megelőző hetek régióülései után úgy érkezett el a szövetség, hogy mind az elnöki, mind a társelnöki, valamint az általános alelnöki posztra egy-egy jelölt aspirálhatott, másként fogalmazva egyöntetű ajánlást kapott a három szakember.

Könnyid László alelnök – aki ügyvezető elnökként menedzselte a szövetséget a választásig – úgy fogalmazott, hogy az osztatlan jelöléseket az egy irányba haladás jelének tekinti, mintegy előzetes felhatalmazásként, hogy az új vezetők vigyék végig azokat a folyamatokat, amelyek az elmúlt hónapokban körvonalazódtak, s amelyek a szervezet megerősödését jelentik. Az alelnök kiemelte a fiatal szakemberek vezetésbe integrálásának jelentőségét, valamint, megköszönte az eddigi segítséget Kopócsy Andreának és Erdei Jánosnak, akik tiszteletbeli elnökként vettek részt az ügyvezetés munkájában.

A küldöttek meggyőző fölénnyel választották meg mindhárom jelöltet. Ami, azt is jelenti, hogy az MSZÉSZ-nek története során először lesz vidéki elnöke, ráadásul, először áll majd a szövetség élén negyvenévesnél fiatalabb szakember. Könnyid László persze nem ismeretlen a grémium előtt, hiszen elismerést vívott ki magának a hévízi Európa Fit igazgatójaként, Hévíz város szakmai polgármester-helyetteseként, valamint a szövetség eddigi alelnökeként.

A választás utáni pillanatokban (balról jobbra) Hamvas Zoltán, Könnyid László és Flesch Tamás

Fotó: turizmus.com

Flesch Tamás ugyancsak elismert szereplő a szállodás világban, egyrészt a több szállodát is üzemeltető Continental Group vezérigazgatójaként, másrészt az MSZÉSZ ügyvezető elnökségének tagjaként.

A hévízi kötődésű elnök és a budapesti alelnök a várakozások szerint harmonikusan egészíti majd ki egymás munkáját a mindennapokban is.

A legnagyobb érdeklődéssel várt személyi döntés a gasztronómiai társelnök megválasztása volt. A jelenlévők ugyanis korábban ismerték ugyan Hamvas Zoltánt, többek között a magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökeként, azonban a csúcsgasztronómiában jártas szakember korábban nem vett részt az MSZÉSZ munkájában.

Elismeréssel fogadott székfoglalójában többek között elmondta, hogy 1988-ban indult pályafutása során a budavári Országház Étterem, a Forum Hotel, majd a Corvinus Kempinski konyháján szerezte gyakorlati tapasztalatait, amelyeket későbbi vállalásai során, legutóbb például a Széll Tamás által is fémjelzett Stand 25 tanácsadójaként kamatoztat. Hamvas Zoltán, aki tavaly Pro Tourismo kitüntetésben is részesült, 2016-os megalapítása óta alelnöke a Pannon Gasztronómiai Akadémiának.

A szakember kifejtette, hogy az MSZÉSZ-nek olyan erős ernyőszervezetté kell válnia, amelyik eredményesen tudja képviselni a szálláshely-vendéglátás lobbi érdekeit – legyen szó szabályozásról, vagy szakmai oktatásról –, s méltó stratégiai partnere tud lenni a turizmus ágazat állami irányítását képviselő Magyar Turisztikai Ügynökségnek.

Befejezésül kitért még arra, hogy az MSZÉSZ-nek már most el kell kezdenie felkészülni a 2021-ben esedékes magyarországi Vadászati Világkiállításra.