Lakézi András a Hotel Clark Budapest új igazgatója

Forrás: turizmus.com

 2024. május 06. 12:21

Lakézi András személyében új igazgatója van a Hotel Clark Budapestnek. A szakember Lukács Istvánt követi az igazgatói székben, aki a 2025-ös oszakai világkiállítás magyar pavilonjáért felelős igazgatóként folytatja pályafutását.

Lakézi András

Fotó: Tamás Pál

Lakézi András több mint 10 éves nemzetközi luxusszállodai tapasztalatát többek között a Buddha Bar Hotel Budapest Klotild Palace-ban, a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben, a London Hilton on Park Lane-ben és a Kimpton Fitzroy London hotelben szerezte.

A szakember felsőfokú tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen, majd a London közelében található Cranfield School of Management üzleti iskolában folytatta.

Szakmai érdeklődésének fókuszában kezdetben a luxus színvonalú food & beverages szolgáltatások álltak, ezen a területen fokozatosan építette fel karrierjét: bar supervisor, restaurant & bar manager, restaurant general manager, director of food & beverages pozíciókban dolgozott hazai és londoni hotelekben és éttermekben. Ezt követően fogadta el az egykori Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda igazgatóhelyettesi pozícióját.

Lakézi András számos szakmai elismeréssel és presztízs értékű díjjal büszkélkedhet, mint például a londoni Kimpton szállodában elnyert „Reunion des Gastronomes President’s Award”, vagy a szintén londoni Park Lane szálloda „Rising Star of the Year 2014” kitüntetés.

Az elmúlt három és fél évben a brit tulajdonú The Hideways Club regionális operációs igazgatójaként 18 luxusingatlant és villát tartalmazó európai portfólió üzemeltetésért volt felelős.

„Nagy örömmel fogadtam el a Hotel Clark Budapest szállodaigazgatói pozícióját, mert egy nagyon komoly és rendkívül professzionális szakmai csapat és cégvezetés áll mögötte. Meggyőződésem, hogy a szolgáltató iparban, főként a luxus szegmensben, minden az emberi tényezőn múlik, a vállalatvezetés hosszú távú vízióján és minden egyes dolgozó személyes hozzáállásán, attitűdjén és elhivatottságán" – mondta kinevezése kapcsán az új igazgató.

A  Travelers' Choice Awards Best of the Best Hotels legfrissebb, 2024-es listáján a Hotel Clark két kategóriában is kiemelkedő eredményt ért el, a legjobb európai szállodák között a 8. helyre rangsorolták, míg Európa top luxusszállodái között az 5. helyet szerezte meg.