Letették a BalaLand FamilyPark alapkövét Szántódon

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 29. 17:45

2022 tavaszára készül el a Balaton-part legújabb gyermekbarát élményparkja, a BalaLand FamilyPark Szántódon. A tematikus játékelemeket tartalmazó üdülőközpont alapkövét szeptember 29-én tették le.

5,5 hektáros területen, 300 méteres partszakasszal rendelkező ötcsillagos, tematikus szálloda és élménypark készül Szántódon a Szepesi család, valamint az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként.

A tulajdonosok célja, hogy a BalaLand az egyik legmeghatározóbb családbarát szállodává váljon a balatoni régióban, továbbá, hogy a tervezett élményparkkal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő szálláshely jöjjön létre – írták közleményükben.

A BalaLandhez tartozó élménykomplexum elsősorban a kisgyermekes családokat célozza meg, koncepciótervét a LIMA Design Stúdió készítette.

A részben a Kisfaludy-program tematikus élménypark-fejlesztési konstrukciója támogatásával, 3,45 milliárd forint pályázati finanszírozási forrással megvalósuló FamilyPark a Willy Fog, 80 nap alatt a Föld körül történetét követi majd végig kaland-játszóházzal, élményfürdővel és vidámpark elemekkel, melyeket a 6 éven aluli gyermekek is biztonsággal használhatnak.

A BalaLand az egyik legmeghatározóbb családbarát szállodává szeretne válni a balatoni régióban – az élménypark a kép bal oldalán látható üres telken épül fel

Fotó: Nagy Mihály

A következő hónapok során mintegy 5800 négyzetméteren alakítanak ki különböző vizes játszótereket, játszóházakat, medencéket és éttermeket, melyek egész napos szórakozást biztosítanak majd a családok számára. Az élményt a hazánkban eddig még nem látott, máshol nem kipróbálható egyedi vizes és száraz játékelemek teszik majd igazán különlegessé.

A KÉSZ Csoport generálkivitelezésében létesülő üdülőterület megvalósításán egyszerre akár 120-an is dolgoznak majd annak érdekében, hogy határidőre elkészüljön a szórakoztatóközpont.

Kedden letették a kalandpark alapkövét, a létesítmény a tervek szerint 2022 tavaszára készül el

Fotó: Nagy Mihály