Maradj itthon a Szallas.hu-val!

Forrás: turizmus.com

 2020. április 22. 11:49

A #maradjotthon mozgalomra válaszul „Maradj itthon!” címmel kezdett digitális kampányba a szállásközvetítő portál.

A kampány keretében a rossz hangulat és a reménytelenség ellen tervezésre és nosztalgiázásra ösztönzik felületeiken az utazás szerelmeseit. Elindították a #kanapékontent „rovatot" is, amely olyan tartalmakat és eszközöket – például szemet gyönyörködtető videókat, kedvelt úti céllal kapcsolatos érdekességeket, könyveket – gyűjt, amelyek mindenkit gondolatbeli utazásra invitálnak a saját kanapéjáról.

Ezeket a tartalmakat közösségimédia-felületeiken és saját online csatornáikon keresztül juttatják el a követőikhez. Ráadásul a #maradjitthon és a #kanapékontent Instagram hashtagek használatával a felhasználók maguk is beszállhatnak a kampányba.

Készítettek egy 14 oldalas, letölthető, stresszűző felnőtt színezőt is, amelyben hat csodás ismert és kevésbé ismert magyar kirándulóhely vázlatait gyűjtötték össze. A színezéshez egy Spotify lejátszási listát is szerkesztettek, amelybe utazáshoz köthető dalokat listáztak.

A szállásközvetítő portál nyilvános Netflix mozizást is szervez

Fotó: Szallas.hu

A Szallas.hu egy nyilvános Netflix mozizást is szervez, melyet a Facebook-oldalukon közzétett szavazás előzött meg, amelyen az érdeklődők voksolhattak, melyik filmet nézzék meg együtt. A közösségi élményt a Netflix Party bővítmény biztosítja, amelynek segítségével be lehet csatlakozni a Szallas.hu által indított vetítéshez és a hozzá tartozó online chat szobához.

A kampány célja – azon túl, hogy az otthon eltöltött idő kellemesebb legyen – az, hogy a vendégek belföldi utazásban gondolkodjanak a közeljövőben és felfedezzék Magyarország szépségeit, hiszen ez lesz a kulcsa a turizmus felélesztésének. Annak érdekében, hogy valós segítséget tudjanak adni, a szállásközvetítő portál felmérte, mire van szüksége a vendégeknek a kialakult helyzetben. A kutatás azt az eredményt adta, hogy az előlegfizetés eltörlése és a rugalmas lemondás, módosítás a legnépszerűbb elvárt intézkedések. A portál össze is gyűjtötte az ingyenesen lemondható és előleg nélkül foglalható szálláshelyeket, hogy ezzel is könnyebbé tegye egy későbbi nyári vagy akár őszi utazás megvalósulását.

A belföldi turizmus talpra állását segíti a SZÉP-kártyára adható juttatás összegének emelése és adóterhének csökkentése is, amelyről hétfőn jelent meg a kormányrendelet.