Elkezdődött a Marriott első vidéki szállodakomplexumának kivitelezése

Forrás: turizmus.com

 2023. június 29. 18:12

Balatonfüreden épül meg a Marriott első vidéki szállodakomplexuma. A Le Méridien BalaPort Lake Balaton kivitelezőjét még nem választották ki, de a hotel főépületétől keletre, illetve nyugatra eső BalaPort Residence épületeiben már dolgoznak a generálkivitelező VEMÉV-SZER Kft. szakemberei.

Amint arról korábban beszámoltunk, Balatonfüred központjában ötcsillagos szállodakomplexum épül, amely a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja majd a vendégeket, az építkezés haladásáról most a Magyar Építők osztott meg fotókat.

A Le Méridien BalaPort Lake Balaton luxusszálloda a balatonfüredi BalaPort projekt keretein belül valósul meg. A 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett a BalaPort projektben 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxus apartman is épül, valamint a kikötői infrastruktúrát is fejlesztik. A Zákonyi Ferenc utcai projekt 22,5 milliárd forintból valósul meg.

A szállodakomplexum terv szerint 2025-ben nyitja meg kapuit

Fotó: Magyar Építők

 

A BalaPort Residence különálló épületeiben összesen 24 apartmant alakítanak ki az egy hálószobástól a 3 hálószobás kategóriáig, itt már zajlanak a falazási munkálatok.

A leendő luxusszálloda hajózást megelevenítő külseje pedig az 1960-as évek francia Riviéra és az olasz Dolce Vita hangulatába kalauzoló belsőépítészeti kialakítással párosul majd, de – mint a lapot tájékoztatták – jelenleg még kivitelezőt keresnek a projekt megvalósítására.