A vasárnapi brunch csúcspontja az ötcsillagos szállodában a Black Angus steak

Forrás: turizmus.com

 2024. április 24. 13:10

Március vége óta minden vasárnap dél és három óra között sunday brunchra várja vendégeit a Matild Palotában található Spago Budapest étterem.

A világhírű séf, Wolfgang Puck és az étterem executive séfje, Szántó István a menü megalkotásakor követte a vasárnapi brunch hagyományait, de kiemelten figyeltek a minőségre, a tálalásra, valamint a fogások nemzetköziségére.

„A sunday brunch műfaj egy ötcsillagos szállodában mindig kihívás. Egyfelől társítunk hozzá egy emelkedettséget, hiszen amikor a vasárnapi brunchot egy elegáns helyen fogyasztjuk el, akkor mindenképpen magasabbak az elvárásaink, másfelől azonban ott van az a tény is, hogy az all you can eat kínálatok minőségével sokszor még egy ötcsillagos szállodában is lehet probléma. Mi ez utóbbit teljesen ki tudjuk küszöbölni – mondta el a koncepcióról Burak Cecen, a szálloda food & beverage igazgatója. – Más helyeken a teljes kínálat délben kikerül a tálalóasztalokra, és a brunch végéig lényegében ott van. Nálunk az étteremben egy látványkonyha található több élő főzős szekcióval. A Spago Budapest kulináris csapata a brunch ideje alatt végig dolgozik a konyhán, és folyamatosan friss ételekkel töltik fel a szekciókat.”

spago_brunch

Aki ebédelni érkezik a Spagóba, széles nemzetközi gasztronómiai kínálatból választhat

Fotó: Matild Palace

A Spago sunday brunchról nem hiányoznak a reggeli fogások sem, aki pedig ebédelni érkezik, az széles nemzetközi gasztronómiai kínálatból választhat. Elérhető többek között sushi és sashimi, olaszos antipasti szekció helyi sajt, sonka és szalámi választékkal, házi készítésű tészta, pizza és hamburger, de a franciák klasszikus fogása, a quiche lorraine is megtalálható – sorolja a kínálatot az igazgató.

A frissen szeletelt Black Angus ribeye steak pedig minden bizonnyal a főételek csúcspontja lesz.

Mi lehet a vasárnapi ebéd csúcspontja, mint a Black Angus ribeye steak?

Fotó: Matild Palace

„A mennyiség helyett a minőségre helyezzem a hangsúlyt, gondosan válogatott alapanyagokat használunk” – mondta el Szántó István séf, hozzátéve, hogy természetesen a vasárnapi brunchnál is Wolfgang Puck receptúráit követik. A borszelekció a Michelin-díjas sommelier, Rácz Imre összeállításában készült.

A Spago vasárnapi brunchán a gyerekek 6 éves kor alatt ingyenesen, 12 éves korig pedig féláron vehetnek részt, számukra külön gyerekbarát menüszekcióval és szórakoztató programokkal készülnek.