Keddtől utalják a magánszálláshelyeknek a fejlesztési támogatást

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 04. 14:46

Augusztus 31-ig minden nyertes pályázó megkapja a Kisfaludy Program keretében elnyert szobánkénti 1 millió forintos támogatást, amelyet magán- és egyéb szálláshelyek felújítására és fejlesztésére lehet fordítani.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a felhívásra több mint 16 ezer pályázat érkezett, amelyből csaknem 14 ezer kérelem támogatásban részesült, közel 45 milliárd forint összértékben. A Kisfaludy2030 a mai naptól kezdi meg az elnyert támogatások utalását. A pályázatban vállalt fejlesztéseket év végéig szükséges megvalósítani.

Augusztus 31-ig minden nyertes pályázó megkapja a támogatást

Fotó: kisfaludyprogram.hu

A május 25-én meghirdetett pályázat a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció részeként jelent meg, amely egyszerűsített eljárás keretében biztosít pályázati forrást minden, az NTAK-ban regisztrált magán és egyéb szálláshelyüzemeltetőnek. A pályázatot 2020. június 4. és július 15. között nyújthatták be a vidéki Magyarország összes, legfeljebb 8 szobás szálláshelyének tulajdonosai.

A pályázathoz hasonlóan az elszámolás is egyszerűsített lesz, a Kisfaludy2030 tájékoztató videóval segíti a nyerteseket.