Megnyílt a Mystery Hotel Budapest

Forrás: turizmus.com

 2019. május 02. 16:21

Néhány hónapos próbaüzem után immár hivatalosan is megnyílt a főváros legújabb ötcsillagos luxusszállodája, a Mystery Hotel Budapest.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége az épületben tartotta legutóbbi vacsoráját, akkori beszámolónkat itt olvashatja.

Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky és Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épületet a Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya építtette 1896-ban. A Ruppert Vilmos műépítész által megálmodott tereket Than Mór művei díszítették, az üvegablakokat Róth Miksa készíttette. Az épület történelme során több ízben tulajdonost és funkciót váltott, jelenlegi formáját Varró Zoltán tervei alapján nyerte el.

A szálloda önálló tematikával várja vendégeit, mely a luxus - varázslat - élmény hármasára épül. A koncepciót a több mint százéves épület történelmi örökségét tiszteletben tartva, annak építészeti értékeit megőrizve különleges megoldások, egyedülállóan újszerű vizuális trükkök, optikai illúziók egészítik ki és teszik teljessé.

Az épület szíve a The Great Hall Restaurant & Lounge. A terem meghatározó része az óriási csillár, az oszlopok, a súlyos függönyök és a Loggiára vezető két vas csigalépcső. Az étterem gasztronómiai inspirációját a nagypolgári, századfordulós ízek jelentették, melyeket modernizált a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező séf és csapata.

A hotel étterme

Fotó: Mystery Hotel Budapest

A szállodában 3 különböző stílusú szobát találunk, melyek a görög oszloprend alapján a dór, az ión és a korinthoszi neveket viselik.

A lakosztályok is maradandó élményt ígérnek: az Atelier Studio egy festőművész otthonát idézi meg, a Da Vinci Suite századfordulós kényelmet nyújt, a Terráriumszoba pedig egy üvegfalú és üvegtetejű építészeti különlegesség.

Az egyik szobában Mona Lisával is találkozhatunk

Fotó: Mystery Hotel Budapest

A The Secret Garden Day Spa az épület belső udvarán kapott helyet, ahol hatalmas pálmafák alatt pihenhetnek a vendégek.

A nyár elején bemutatkozó The Sky Garden Rooftop Terrace tetőteraszról a Budai Várra nyíló kilátást élvezhetnek a vendégek, az épület tetején pedig egy privát, szabadtéri jacuzzit vehetnek igénybe.

The Secret Garden Day Spa

Fotó: Mystery Hotel Budapest

A szállodában három, külön bejáratú rendezvénytermet is kialakítottak.

A Mystery Hotel Budapest a nemzetközi Preferred Hotels & Resorts szállodalánc luxusszállodákat is tömörítő L.V.X brandjének a tagja.

Kapcsolódó cikkek