Michelin ajánlású éttermek is részt vesznek a tavaszi Étterem Héten

Forrás: turizmus.com

 2023. február 22. 10:19

Minden eddigi rekordot megdönt a tavaszi Étterem Hét: 151 vendéglő, közöttük Michelin-ajánlású és Bib Gourmand díjazottak is kínálják specialitásaikat. Ráadásul meghosszabbított ideig élvezhetjük a különleges ajánlatokat, ugyanis márciusban 11 napon át tart majd az esemény.

Március 9. és 19. között országszerte több mint 150 étterem várja jól átgondolt, igényesen összeállított és kedvező, fix árú menüsorokkal azokat, akik asztalt foglalnak a rendezvényre. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a tavaly ősszel megrendezett Országos Étterem Héten 140 étterem vett részt.

A tavaszi rendezvény nagy újdonsága, hogy több, a Michelin által ajánlott, illetve Bib Gourmand minősítéssel rendelkező étterem is ott lesz a résztvevők között: az etyeki Rókusfalvy Fogadó, a balatonszemesi Kistücsök, a kéthelyi Lokal47, az egri Macok bisztró, a miskolci Avalon és Végállomás Bisztró.

Az Országos Étterem Hét több mint 10 éve várja tavasszal és ősszel azokat, akik megkóstolnák az ország top éttermeinek legfrissebb kínálatát, megismernék konyháikat és a gasztronómiai trendeket. A résztvevő éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi fix áron kínálnak – tájékoztatta lapunkat a DiningCity Országos Étterem Hét.

A vendéglátóhelyek évek óta három kategóriában mutatkoznak be: idén a top kategóriában 5,900 forinttól, a prémium kategóriában 7,900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9,900 forinttól kínálják a menüsorokat, szervizdíjjal együtt. Ha pedig valaki az adott étterem még szélesebb választékát szeretné megismerni, erre is van lehetőség – szintén az eseményre szabott, kedvező kiegészítő felár ellenében.

A 151 étterem között Michelin ajánlású és Bib Gourmand díjazottak is kínálják majd specialitásaikat

Fotó: Országos Étterem Hét

 

Akik az elmúlt években rendszeresen látogatták a rendezvényt, tudják, hogy az Országos Étterem Héten kínált menüsorok kiváló minőségű és sok esetben különleges, ritka alapanyagokra épülnek – ez idén márciusban is így lesz.

Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amire a www.etteremhet.hu weboldalon van lehetőség, ahol az éttermek teljes listája is elérhető. A foglalható helyek száma limitált, mivel a résztvevő éttermek is exkluzív eseményként tekintenek az Étterem Hétre: a foglalási lehetőségek kialakításakor figyelembe veszik az adott étterem nagyságát, az átlagos forgalmat az adott időpontban, és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.