Jövőre Michelin-kulcsot kapnak a legjobb szállodák

Forrás: turizmus.com

 2023. október 09. 10:58

Jövőre a Michelin Guide csapata már nemcsak az éttermeket, hanem a szálláshelyeket is minősíteni fogja. A Michelin-kulcs 2024-től kerül bevezetésre, jelenleg már az előválogatás zajlik 120 ország 5300 szállodája közül.

A Michelin Guide csapata szeretne a turistáknak segítséget adni a legkülönlegesebb szálláshelyek kiválasztásában. A legjobb szállodák nem csillagokat, hanem kulcsokat kapnak majd. A Michelin Guide már több mint 5000 szállodát válogatott össze 120 országból, amelyekbe sorra utaznak el az anonim ellenőrök, hogy kiválasszák, melyek kaphatnak majd 2024 első felében Michelin-kulcsot. Az ellenőrök ajánlásai mellett figyelembe veszik a vendégvéleményeket is.

Jövőre Michelin-kulcsokat kapnak a legjobb szállodák

Fotó: 123rf.com

 

„Az értékelés során megvizsgájuk a desztinációt, a szállodák elhelyezkedését, egyediségét, építészetét, dekorációját, a fogadtatás és a szolgáltatások minőségét" – mondta el Gwendal Poullennec, a Michelin Guide igazgatója.

A több mint 5000 szállodából álló válogatás már elérhető a Michelin honlapján, pár hónap múlva pedig kiderül a listáról kik kapják meg először a legjobbaknak járó kulcsokat– írja a The Guardian.

A tavalyi évben Magyarországon egy budapesti és egy vidéki étterem is két Michelin-csillagot kapott, erről itt írtunk bővebben.