MKIK: A védettek mehessenek étterembe, szállodába

Forrás: turizmus.com

 2021. április 06. 15:06

A már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba – javasolja az MKIK, amely szerint a védettséget egy applikációval lehetne ellenőrizni.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közleményében azt írja, a kormányzat meghallgatta a  március 20-án tett javaslatát, így feloldásra kerülnek a jelenleg érvényben lévő, sok esetben a kkv-k szempontjából versenytorzító korlátozó intézkedések. Ezekről a kormányrendeletben is rögzített változásokról itt írtunk.

A kamara emlékeztet, az enyhítések feltétele, hogy a lakosság egynegyede, azaz 2,5 millióan megkapják az első oltásukat és a 65 év felettiek be legyenek oltva.

Az MKIK – az elmúlt hét vállalkozói jelzéseire hivatkozva – most a következő lépésként az javasolja, hogy a kívánt számok elérése után a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba. Így többek között a turisztikai és a vendéglátó vállalkozások is megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal, hogy a védettséget igazolni tudó emberek igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat.

Az MKIK szerint a gazdaságot a védettséggel rendelkező lakosság fogja újraindítani

Fotó: 123rf.com

A védettség státuszának ellenőrzéséhez egy applikáció bevezetését javasolják, amellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen ellenőrizni lehet az érintett személy koronavírussal szembeni védettségét – írták.

Lapunk megkérdezte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetséget, hogy mit szólnak a kamara javaslatához. Azt nyilatkozták, amennyiben a fokozatos nyitás lesz a döntés, természetesen támogatják, hogy ha korlátozásokkal is, de fogadhassák a szállodák újra a szabadidős vendégeket.