Egy üveg bor jár a telefonért cserébe egy olasz étteremben

Forrás: turizmus.com

 2024. április 22. 10:14

Egy üveg vörösbort kapnak ajándékba az egyik veronai étteremben azok a vendégek, akik a vacsora előtt leadják a mobiltelefonjukat.

A Ristorante Al Condominio tulajdonosa, Angelo Lella szerint „semmi nem indokolja, hogy minden öt másodpercben ránézzünk a telefonunkra. Néhány ember számára ez már olyan, mint a drog. Nekik ily módon lehetőségük nyílik arra, hogy félretegyék a telefont, és megigyanak egy jó bort”.

A bort csak akkor kapják meg a vendégek, ha a mobiltelefont beteszik a bejáratnál elhelyezett széfbe. A tulajdonos szerint a hozzájuk betérők 90 százaléka él a lehetőséggel.

Egyre több étteremben honorálják, ha a vendégek az ott-tartózkodásuk alatt lemondanak a telefonjukról

Fotó: 123rf.com

Egy olasz éttermi portál arról is beszámolt, hogy Lella digitális értékeléseket sem akar kapni (pl. a Google Térképen). Ehelyett arra kéri a vendégeit, hogy tollal, papírra írják le a véleményüket, és egy levelesládába dobják be.

Más olaszországi éttermek már egy ideje kuponokat osztogatnak azoknak, akik önként lemondanak a mobilozásról – írja a Spiegel.

Budapesten a VakVarjú étteremcsalád április 22-28. között tart „Mobil Off, Élmény On” hetet, amikor ajándék jár a mobilmentes étkezésért.