Összehangolja a gyakorlati és a szakmai képzést a BGE és a MaReSz

Forrás: turizmus.com

 2021. június 28. 15:49

Együttműködési keretmegállapodást írt alá a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz). A két szervezet a közös szakmai célok érdekében elméleti és gyakorlati tudásbázisát, valamint kapcsolatrendszerét együttesen mozgósítja.

A megállapodás hivatalos aláírására június 24-én, a Rendezvény Restrart Konferencia MaReSz EventHub eseményén került sor, a konferencia előadásairól itt, a kerekasztal-beszélgetésekről itt írtunk.

A BGE és a MaReSz többéves múltra visszatekintő szakmai együttműködése ezzel még szorosabbá válik. A megállapodás segíti az egyetem hallgatóinak gyakorlati tapasztalatszerzését és munkaerő-piaci bekapcsolódását, valamint a vállalati/közszféra szakember utánpótlást.

Ganczer Gábor, a MaReSz elnöke és Szalók Csilla, a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara Turizmus Intézetének igazgatója a Rendezvény Restart konferencián

Fotó: MaReSz

Az üzleti képzések terén piacvezető, gyakorlatorientált Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus és Vendéglátás képzésében a szakmai gyakorlat kiemelkedő jelentőségű. A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége tagcégei és BGE közötti együttműködés segítséget nyújt a hallgatók készségeinek a munkaerő-piaci igényekkel való összehangolásában, a szakmai felkészültség bővítéséhez szükséges gyakorlati tudás átadásában, segítve ezzel a minőségi munkaerő utánpótlást.A gyakornoki együttműködésen túl a MaReSz vendégoktatók delegálásával, valamint szakmai konzultációval, szakdolgozat témák kiírásával és témavezetésével vesz részt az egyetemi képzésében. Emellett a két szervezet kutatások és projektmunkák keretében is szorosan együttműködik, valamint kölcsönösen részvételi lehetőséget biztosítanak egymás szakmai-tudományos rendezvényeiken.

A szakma presztízsének növelése és az utánpótlásnevelés talán még sosem volt ilyen fontos, mint most, az együttműködések keretében részt vevő tanulók a jövő munkavállalóiként segíthetik a hazai turizmus és rendezvényszakma újraépülését.