Fogyatékkal élőket segítő lovas terapeuta nyerte az ösztöndíjprogramot

Forrás: turizmus.com

 2023. november 05. 12:43

Lezárult a Padthai és az activé FiberShake nyáron meghirdetett közös ösztöndíjprogramja, melyre több száz pályázat érkezett. A kétmillió forint összértékű ösztöndíjat egy igazán különleges álom megvalósítása kapta.

2023 nyarán egy különleges ösztöndíjprogramot hirdetett meg a Padthai és az activé FiberShake csapata. A kétmillió forint összértékű pályázatra több százan jelentkeztek annak reményében, hogy közelebb kerülnek álmuk megvalósításához.

Az ösztöndíjat végül Andics Bernadett kapta.A Holdnővér Műhely mozgáskorlátozott alapítója sorstársainak tart lovas terápiás foglalkozásokat falusi háza végében.

A pályázat nyertese, Andics Bernadett terápiás foglalkozásra érkező vendégeinek szeretne öltözőt és közösségi teret létrehozni

Fotó: Padthai, activé FiberShake

Mint Bernadett elmondta, mindig is az volt az álma, hogy egy saját műhelyt hozzon létre, a maga ura legyen, ne függjön senkitől, valamint azzal foglalkozzon, amit nagyon szeret, és amivel segíthet a sorstársainak. Mindig is szeretett volna egy olyan környezetet teremteni, ahová szívesen jönnek az emberek, és ahol az állatok is jól érzik magukat, de egy terápiás központot, egy fejlesztő műhelyt felépíteni nagyon sok pénz. Ezért is jelentkezett a pályázatra, ahogy mondja, szinte az esélytelenek nyugalmával.

Az ösztöndíjból egy vizesblokkal ellátott öltöző és egy kis közösségi tér létrehozását, valamint a lovaspálya rendbetételét szeretné megvalósítani.