Pihenésbiztos is lesz a Danubius újranyitó vidéki szállodáiban

Forrás: turizmus.com

 2020. május 20. 10:17

Pünkösdtől újranyitnak a Danubius Hotels vidéki szállodái. A lánc szigorúbb higiéniai szabályzatot vezetett be „Biztos Pihenés" néven, egyedi megoldásokkal tette biztonságossá szórakoztató programjait is, emellett rugalmas foglalási és visszafizetési lehetőségeket kínál.

Mit arról korábban már beszámoltunk, a szállodalánc egységei közül a balatonfüredi Danubius Hotel Marina, a bükfürdői Danubius Hotel Bük és a győri Danubius Hotel Rába május 29-től várja a vendégeket. A balatonfüredi Danubius Hotel Annabella június közepétől nyitja újra kapuit, Budapesten pedig ezt követően nyit meg az első Danubius-szálloda.

A járványügyi helyzetre reagálva a szállodalánc vezetősége a vendégek és a munkatársak egészségének védelme érdekében még április 1-jétől rendelt el üzemszünetet a vállalat magyarországi szállodáiban, amely most a vidéki szállodák nyitásával véget ér – tájékoztatott a Danubius Hotels szerdai közleményében.

„Célunk, hogy a vírushelyzet miatt meghozott szigorú üzemeltetési intézkedések mellett vendégeink továbbra is felhőtlenül jól érezhessék magukat, ki tudjanak kapcsolódni a megpróbáltatásokkal teli hónapok után. Rugalmas foglalási ajánlataink kiszámítható és kockázat nélküli utazást és visszamondási lehetőségeket biztosítanak vendégeinknek, mert most bizonyára nehezebb egy nyaralást előre megtervezni" – mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója az újranyitás kapcsán.

Pünkösdkor nyit a balatonfüredi Marina is

Fotó: Danubius Hotels

Szigorúbb higiéniai protokoll a szállodákban

A koronavírussal kapcsolatos hazai és nemzetközi higiéniai rendelkezéseknek, ajánlásoknak megfelelve a Danubius Hotels szigorúbb higiéniai szabályzatot vezetett be Biztos Pihenés néven, amellyel a vendégek és munkatársak egészségét egyaránt védi.

„Bízunk benne, hogy az új, Biztos Pihenés protokoll bevezetésével, valamint munkatársaink képzésével nem csak vendégeink egészségének biztonságát, de utazási kedvét és bizalmát is növelni tudjuk. Minden egyes munkatársunk esetében készíttetünk koronavírus tesztet még a munkába állás előtt. A későbbiekben is folyamatosan kiemelt figyelmet fordítunk munkatársaink egészségi állapotára és képzésére az érvényben lévő biztonsági, higiéniai előírásokról, így fent tudjuk tartani a biztonságos munkakörnyezetet" – tette hozzá a vezérigazgató.

Az új higiéniai szabályzat kitér az étkezéseknél az asztalok távolságán túl például a tálalás és tálalóeszközök higiéniájára, valamint az ételek biztonságos felszolgálására is. A szabályokat a vendégek is könnyedén átláthatják a nekik készített tájékoztatók segítségével, melyek a legapróbb részleteket is tartalmazzák, az éttermi higiéniától, a gyermekjátékok fertőtlenítésén át a közösségi terek biztonságos használatáig.

A vendégek az intézkedésekkel kapcsolatos kérdéseiket a szállodákban személyesen is feltehetik a biztonságos pihenéséért felelős munkatársaknak, a Danubius Pihenésbiztosoknak. A tájékoztató a www.danubiushotels.com/covidinfo oldalon online is elérhető, a hazai és nemzetközi változásokkal pedig rendszeresen frissül.

A gyerekek a barátságos sárkányok segítségével sajátíthatják el a a higiénia alapjait

Fotó: Danubius Hotels

„Még jobban fog esni és még jobban vigyázunk rád!"

– ezzel a gondolattal nyitják újra kapuikat május végén a szállodavállalat vidéki szállodái. A hosszú bezártság után sokkal jobban fog esni az első lángos a Balaton partján, az első csobbanás a büki medencében és az első séta Győr festői belvárosában; mi pedig még jobban fogunk vigyázni vendégeinkre – mondta el Gál Judit, a Danubius Hotels marketing- és kommunikációs igazgatója. – A családok felhőtlen kikapcsolódásáról a Bubbles Club Karnevál kezdeményezésünkkel biztonságosan és játékosan gondoskodunk, a kedves sárkányaink segítségével sajátíthatják el a gyermekek a higiénia alapjait, a programok kialakítása során számos olyan játékot terveztünk, ahol minimális a fizikai érintkezés, de a felhőtlen hangulat garantált" – fejtette ki.

A Danubius Hotels az üzemszünet ideje alatt több szállodájában is felújításokat végzett. A Danubius Hotel Marinában a szobák és az udvari gyermek élménymedence után az étterem is megújult, továbbá a Danubius Hotels büki szállodájában is további szobafelújítások történtek.