Rászorulóknak ajándékozzák Pécs ikonikus szállodájának berendezését

Forrás: turizmus.com

 2023. január 06. 19:19

Megkezdődött a százéves pécsi Palatinus Grand Hotel teljes körű felújítása. A szálloda üzemeltetőinek döntése szerint a hotel teljes használható berendezését, bútorait karitatív célokra adományozzák.

Pécs legnagyobb kapacitású, patinás szállodája az épület szecessziós stílusjegyeit megtartva születik újjá. Az üzemeltető Hotelker Kft. a napokban látott neki a teljes átépítésnek. A ház szobáinak száma a mai kerek százról nyolcvan körülire csökken, amelyek azonban tágasabb térrel, és mai szocreálos szürkeségükből a káprázatos Bartók terem vagy a lobbi szecessziós tereihez, illetve az épület eredeti miliőjéhez igazodó küllemmel fogadják majd a 2025 elején visszatérő vendégeket. Mindezt a legmodernebb, környezetbarát technikával működtetve – tudósított a Bama.hu a projektkezdő sajtóbejárásról.

A Palatinus Grand Hotel csodálatos szecessziós lobbija karácsonykor

Fotó: Facebook / Palatinus Grand Hotel

A Hotelker Kft. úgy döntött, hogy a szálloda régi, még használható berendezési tárgyait nem értékesíti, hanem karitatív célokra elajándékozza, amiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiója vállalt közvetítő szerepet. A szekrények, ágyak, hűtőszekrények, tévék, matracok, párnák, textilek, fürdőszobai szaniterek és ajtók-ablakok elsősorban a máltaiak szociális, közösségi épületeibe, idősotthonokba kerülnek. Emellett valódi életminőség-javulást vihetnek majd a megye legszegényebb településein élő rászoruló családok otthonaiba is.

A Palatinus Grand Hotel "kistestvére", a 29 szobás Palatinus Boutique Hotel teljes körű felújítása és decemberi próbaüzeme után ez év januártól már vendégeket fogad.