Seress Rezső újra a Kispipában

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 10. 16:40

A „gerillaszobrok” mesterének, Kolodko Mihálynak újabb alkotása látható az Erzsébetvárosban. Ezúttal Seress Rezsőnek, a világhírű zeneszerzőnek állít emléket a miniszobor.

A kis bronz pipában zongorázó Seress Rezsőt ábrázoló szobrocska egy süttői mészkő táblán kapott helyet a zongorista hajdani Akácfa utcai törzshelyénél, a Kispipa vendéglő mellett – adja hírül Erzsébetváros Önkormányzata.

Seress Rezső-szobor a Kispipánál

Fotó: Erzsébetváros Önkormányzata

A szobrot szeptember 10-én avatta fel Vattamány Zsolt polgármester és Kolodko Mihály szobrászművész. A méltán híres zongorista Erzsébetvárosban, a Dob utca 46/b szám alatt született, egyik leghíresebb szerzeményét, a Szomorú vasárnap című dalt több mint 100 nyelven adták már elő.

Az Akácfa utca 38. számnál az aszfaltra festett zongorabillentyűk egyedivé teszik a környezetet, egyúttal sajátos hangulattatot is kölcsönöznek a helynek.

Vattamány Zsolt polgármestere a szobor avatása kapcsán kiemelte: „Erzsébetvárosban egyre több helyen találkozhatunk ezekkel a méretükben kicsi, de annál nagyobb értéket képviselő alkotásokkal, amelyekkel szeretnénk emléket állítani a kerület neves személyiségeinek vagy jellegzetességeinek.”

A múlt hónapban avatták fel a New York-palota legendáját felelevenítő búvárszobrot, a Bethlen Gábor téren Noé bárkáját és a Hevesi téren Rejtő Jenő regényének legendás 14 karátos autóját, de miniszobor eleveníti fel Róth Miksát, Harry Houdinit és Herzl Tivadart is.

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Aubel Ervin

2018. szeptember 04.