Soproni a 100. minősített panzió

Forrás: turizmus.com

 2019. november 22. 16:28

Sopronban átadták a 100. panzióminősítés védjegytáblát az Átrium Panzió**** képviselőinek. További 70 panzió minősítése folyamatban van.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a Panzió Tanúsító Védjegyrendszert alkalmazzák a hazai panziók minősítésére. A kritériumrendszer kidolgozása és a védjegy lajstromba vétele – összhangban a vonatkozó kormányrendeletben foglaltakkal – lehetővé tette a panziók szolgáltatásainak azonos elvek szerint történő minősítését – tájékoztatott az MTÜ.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017 őszén kötött együttműködési megállapodást a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével a „Panzió csillaggal" Tanúsító Védjegy megalkotásának igénye kapcsán.

Az MTÜ elsődleges céljaként a Kisfaludy Szálláshely-fejlesztési Konstrukció keretében a pályázaton sikeresen résztvevő panziók minősített szálláshelyként történő üzemelése fogalmazódott meg.

Országosan összesen mintegy 650 panzió pályázott sikeresen a Kisfaludy-programban, közülük 100 került minősítésre, további 70 minősítés folyamatban van.

A 100. panzióminősítést Barcza Attila országgyűlési képviselő, Szabó Áron, az MTÜ szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója, valamint Marlyin Beatrix, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége képviselője november 21-én adta át Sopronban, a négycsillagos minősítést szerzett Átrium Panzió képviselőjének.

A 100. panzióminősítés ünnepélyes átadása

Fotó: MTÜ

A védjegy biztosítja a minőségi követelményeknek megfelelő panziók pozitív megkülönböztetését és kiemelését a követelményeknek meg nem felelő vállalkozásokkal szemben, illetve garanciát nyújt a vendégeknek a minőség megfelelő színvonalára, elősegítve a tudatos fogyasztói magatartást és a biztos választást. A tanúsító védjegy érvényessége 4 évre szól.

A Panzióminősítő Rendszer összesen 175 feltétel – termék és szolgáltatás – teljesítésén alapul. Ezeket a legjobb hazai és külföldi tapasztalatok szerint korszerű vendégigények alapján dolgozták ki, így megfelelnek a mai kor igényeinek, a vendégek elvárásainak. A minősítés online történik.

Négycsillagos minősítést szerzett a soproni Átrium Panzió

Fotó: atriumsopron.hu

Az MTÜ által szervezett országos roadshow keretében az MSZÉSZ szakértői konzultációval egybekötött tájékoztatást adnak a panziók minősítésének menetéről. A közösen lebonyolított szakmai fórumoknak, illetve az ország különböző részein tartott tájékoztatóknak köszönhetően folyamatosan nő a panziók érdeklődése és a minősítések száma – írják a közleményben.

A minősítési folyamat leírása és a minősített panziók listája a www.panziominosites.hu honlapon található.