Új szállásközvetítő oldalt vásárolt fel a Szallas Group Romániában

Forrás: turizmus.com

 2024. június 11. 09:34

80 százalékos részesedést vásárolt a Szallas.hu platform tulajdonosa, a Szallas Group, a Litoralulromanesc.ro szállásközvetítő oldalt üzemeltető cégben, így csaknem a teljes román tengerparti kínálat elérhetővé válik a cégcsoport utasai számára 2025 nyarára.

A Litoralulromanesc.ro szállásközvetítő platform Romániában, a Fekete-tenger partvidékén kínál elsősorban resort és szálloda típusú szállásokat. A cég portfóliójában több száz szálláshely található, amelyekben 2023-ban 45 millió eurót meghaladó összértékben foglaltak a vendégek. Ugyanebben az évben a társaság mintegy 3 millió euró EBITDA-t termelt.

A Litorarulromanesc.ro tökéletesen illik a Szallas Group által 2020-ban megvásárolt helyi OTA-hoz, a Travelminit.ro-hoz, amely elsősorban Románia szárazföldi régióira összpontosít, és 2023-ban 30 millió euró értékben foglaltak rajta a vendégek.

Elérhetőbb lesz jövőre a román tengerparti kínálat a magyarok számára

Fotó: 123rf.com

 

„A Litoralulromanesc.ro felvásárlása mérföldkő a romániai fejlődésünkben. Két turizmusban tevékenykedő, de egymást remekül kiegészítő vállalkozást egyesítünk" – hangsúlyozta Rigó Ferenc, a Szallas Group vezérigazgatója. A Travelminit.ro a jellemzően rövidebb tartózkodási idejű, szárazföldi szálláshelyeket kereső vendégeket szólítja meg, míg a Litoralulromanesc.ro vezető helyen áll az országban a nagyobb, tengerparti szállodákat és üdülőhelyek preferáló vendégek körében. Az üzlettel a Szallas Group a román tengerpart 380 szállodájából 330 szálloda kínálatát teszi elérhetővé.

A Literarult tulajdonló Creative Eye SRL 80 százalékos részesedésének tranzakciós értéke 16,8 millió euró, és a zárónapon rendelkezésre álló nettó készpénzállomány. Az ügylet részeként a Wirtualna Polska Holding, a Szallas Group tulajdonosa, beleegyezett a fennmaradó 20%-os részesedés megszerzésébe is, amire 2025-ben, a 2024-es pénzügyi kimutatások jóváhagyása után kerülhet sor. A 20 százalékos részesedés beszerzési értékét az adásvételi szerződésben rögzítettek szerint határozzák meg.