Kiderült, meddig lehet fizetni élelmiszerért SZÉP-kártyával, megjelent a rendelet

Forrás: turizmus.com

 2021. december 25. 08:50

Megjelent a kormányrendelet, amely átmenetileg változást hoz a SZÉP-kártya felhasználásának szabályozásában a miniszterelnök csütörtöki bejelentése nyomán.

Orbán Viktor csütörtökön jelentette be a Facebookon, hogy februártól a boltokban is lehet fizetni a SZÉP-kártyával élelmiszerért. Pénteken pedig megjelent a Magyar Közlönyben a részleteket tartalmazó kormányrendelet.

E szerint  a Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámlájára utalt, évi legfeljebb 150 ezer forint juttatás a melegkonyhás vendéglátóhelyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) kívül 2022. február 1. és május 31. között a kereskedő által értékesített élelmiszer vásárlására is felhasználható. Alkoholos italt, dohány- és feldolgozott dohánypótló termékeket nem lehet venni a támogatásból.

A rendelet TEÁR-kód alapján nevesíti is azokat a helyeket, ahol SZÉP-kártyával vásárolni lehet élelmiszert:

Forrás: Magyar Közlöny

A cafeteria őstermelőnél és családi gazdaságnál is felhasználható élelmiszer-vásárlásra.

Február 1. és május 31. között élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával

Fotó: 123rf.com

Szintén tegnap jelent meg az a rendelet, amely újból meghosszabbítja a SZÉP-kártya alszámláinak átjárhatóságát, és a korábbi szeptember 30-i határidőt december 31-ig tolja ki. Tehát még egy évig a SZÉP-kártya bármelyik zsebéből lehet fizetni a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős szolgáltatásért.