Michelin ajánlott étteremmel bővült a Stílusos Vidéki Éttermiség tagsága

Forrás: turizmus.com

 2024. április 03. 12:20

Csatlakozott a minőségi vidéki vendéglátóhelyeket tömörítő Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) közösségéhez a Tokaj-hegyaljai Bobajka Étterem & Kávézó.

Az Andrássy Kúria & Spa Michelin Guide által ajánlott Bobajka étterme márciustól dolgozik együtt az egyesülettel a vidéki gasztronómia népszerűsítésén.

A SVÉT a vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával széles körben mutatja be és népszerűsíti a hazai vidéki gasztronómiát és vendéglátást. Céljuk, hogy partnereikkel együtt a helyi termelőket támogatva új szintre emeljék a vidéki vendéglátást, és olyan közösséget építsenek, amelynek központi részét képezi a közös fejlődés.

„A Bobajka azon kevés általunk tesztelt étterem közé tartozik, ahol az étterem működése mellett a konyha napi munkáját is volt alkalmunk belülről megtapasztalni – mondta el Ruprecht László, a SVÉT elnöke. – Nagyon fontos számunkra, hogy azok a tagjelöltek, akik bekerülnek a látókörünkbe, milyen szerepet vállalnak az adott desztinációjuk gasztronómiai megítélésében, fejlődésében. Tokaj egy kiemelt turisztikai borrégió és úgy érezzük, hogy a Bobajka étterem miliője, a személyzet kedvessége és szakértelme, az ételek minősége, illetve a borválasztékban a helyi borok nagy számban történő megjelenítése egyértelműen a SVÉT filozófiájával megegyező minőséget tükrözi" – fogalmazott.

A tarcali Bobajka Étterem & Kávézó terasza

Fotó: BDPST Concept

Az ötcsillagos szálloda a sajtokat, a gombákat, a húsokat és az egyéb alapanyagokat is kiváló környékbeli termelőktől szerzi be. Ezt megelőzi egy gondos kiválasztási folyamat, mivel kizárólag olyan gazdaságokkal dolgoznak együtt, amelyek elhivatottak az értékek és a hagyományok megőrzésében – írták a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

„Az Andrássy Kúria és Bobajka számára kiemelten fontos, hogy a helyi gasztronómiát reprezentálja és Tokaj-Hegyalja gazdag természeti és kulturális örökségét népszerűsítse mind országosan, mind globálisan. Szeretnénk elérni, hogy az emberek lokális turizmusban is gondolkodjanak és minél többen akarják megismerni hazánkat" – mondta Kövesdi Barnabás, a szálloda igazgatója.

Az Andrássy Kúria étterme nemcsak az alapanyagokat szerzi be a térség termelőitől, a poharakba kerülő borok is a legkiválóbb helyi pincészetekből érkeznek. A folyamatosan bővülő, jelenleg 120 tételes, kizárólag tokaji borokból álló borsorban nemcsak a nagyobb neves pincék, de a kisebb feltörekvő borászatok tételei is megjelennek. Így a vendégek egy komplex, átfogó borvidéki összképpel találkozhatnak a Bobajkába látogatva. A borok származási helyét az itallapon térképpel is jelzi az étterem, a vendégek így pontos képet kapnak a pincészetek elhelyezkedéséről.