Tatán és a Balatonnál építkezne az Avalon Park

Forrás: turizmus.com

 2020. január 27. 13:16

A csaknem öt éve működő miskolctapolcai Avalon Park a brand égisze alatt szállodaláncot hoz létre, a kínálatot újabb magyarországi helyszínen bővíti tovább.

A Miskolctapolcán, mintegy öthektáros területen létesült Avalon Park élménycentrum a régió turizmusának és gazdaságának fellendítésében egyaránt kulcsszerepet játszik.

 

Természetközeli élmény

Szállodája, az Avalon Resort & SPA a családokat, baráti társaságokat és üzleti utazókat egyaránt várja .

Az éves szinten idelátogató 150-200 ezer vendég a finn rönkház technológiával megépült hotelben valódi természetközeli élményben részesülhet. A vendégelégedettségi mutató a legnagyobb szállásközvetítő portálon 10/9,5 pont – tájékoztatott a szálloda.

Karnyújtásnyira a természethez

Fotó: Avalon Park

Az elmúlt évek eredményeinek köszönhetően született meg az a tulajdonosi döntés, hogy a park fennállása óta megszerzett tapasztalatot és tudást egy szállodalánc kiépítésébe fektessék. A  brand következő tagjának egy új, 5 csillagos színvonalat képviselő, prémium szállodát álmodtak meg – közölték.

 

Tatán és a Balatonnál terjeszkednének

A lokálpatrióta tulajdonosok mindenképpen Magyarországon szeretnének új és megfelelő helyszínt találni.

Az előzetes kiválasztás alapján az egyik célzott helyszín Tata városa, az  Öreg-tó és a partján álló tatai vár közelében.További lehetséges helyszínként merült fel Zamárdi, valamint Balatonföldvár.

Zamárdi a déli part egyik legkönnyebben megközelíthető üdülőhelye, népszerűségét több kilométer hosszú, gondozott szabad strandja, és változatos kulturális programjai biztosítják. Balatonföldvárnál a tó vize sekély, ezért a nyugodt, családias üdülésre vágyók közkedvelt célpontja, de az ide látogatók számos aktív sportolási lehetőség vagy kulturális rendezvény közül is választhatnak. Mindkét település már most is meghatározó turisztikai célpontja a Balaton ezen szakaszának.

A miskolctapolcai élménycentrum

Fotó: Avalon Park

A szállodaberuházás a tervek szerint közel 200 fő számára biztosít majd állandó munkalehetőséget, a kiválasztott város pedig a megnövekedett idegenforgalmi adóval és – a beruházó közleménye szerint – egy országos vonzású hotellel gyarapszik.