TOP50 – Csordás Imre: Bevált a szendvicsmodelles szállodaüzemeltetés

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. február 09. 15:02

Kilencedszer mutatja be a Turizmus.com TOP50-es kiadványa a magyar turizmus meghatározó szereplőit. Az Accent Hotels cégvezetője mind a kilenc számban szerepelt.

Kiadványunk idei újítása, hogy tevékenységi kategóriánként csoportosítottuk az ágazat szereplőit , a befektetők után most a szállodapiaci szereplőket vesszük sorra – a szerk.

*

15 éves jubileumát ünnepelte 2022-ben az Accent Hotels. „A mögöttünk lévő évek üzleti sikerei és portfóliónk folyamatos bővülése visszaigazolta az általunk meghonosított üzleti struktúra, vagyis a szendvicsmodelles szállodaüzemeltetés létjogosultságát, miszerint az ingatlantulajdonos egy szállodaüzemeltetőt bíz meg a hotel irányításával, és szükség esetén a márkát egy franchise-partner hozza” – értékeli eddigi tevékenységüket Csordás Imre.

Jelenleg 20 magyarországi és 6 ausztriai hotelt üzemeltetnek hazánk egyik legnagyobb független szállodaüzemeltető vállalataként. Május közepétől ők menedzselik a kecskeméti Aranyhomok Business-City-Wellness Hotelt, júniusban pedig a festői Stubai-völgyben található négycsillagos Sporthotel Cristall csatlakozott sokszínű portfóliójukhoz, amelyben a síhotelektől a kastélyszállón és az üzleti szállodákon keresztül a négycsillagos wellnesshotelekig minden fellelhető. A lánc által üzemeltetett közel 1900 szállodai szobában 650 munkatárs dolgozik a vendégek kényelméért, az ő napi feladataikat további 41 kolléga támogatja a lánc budapesti központi irodájából.

Csordás Imre: Igyekeztünk felismerni és kihasználni a változékony piaci környezetben adódó lehetőségeket

Fotó: Accent Hotels

Tavaly a normalizálódó kereslet minél jobb kihasználása volt a céljuk, az év azonban számos meglepetést és gyors reakciót igénylő feladatot tartogatott. A szomszédban kitört háború miatt fontos küldőpiacaik estek ki, a begyűrűző energiaválság hatására drámai mértékben emelkedtek a költségeik. „A problémák megoldásában a rugalmas mentalitás és gyors reagálási képesség segített bennünket” – mondja. Ennek köszönhető, hogy a nehézségek ellenére várakozásokon felüli eredményekkel zárták az évet. A vendégéjszakák száma nagyságrendileg 10 százalékkal ugyan még elmarad a 2019-es számoktól, az árbevétel tekintetében viszont 20 százalékos a növekedés, amit az emelkedő energiaárak és infláció tükrében érdemes értékelni.Tapasztalatuk szerint a minőségi wellnessélményekre az infláció ellenére is magas kereslet mutatkozik.Több egységükben fejlesztések emelik a szolgáltatások minőségét. Az Art Hotel Szegedben felújított 8 szobát executive kategóriában értékesítik, a lakosztályok és a wellnessrészleg megújulása 2023-ban várható. A Kenese Bay Garden Resort & Conference teljes körű felújításon és bővítésen esik át, ezalatt vendégeket nem fogad, az újranyitás tervezett dátuma 2023 vége. A Best Western Plus Lakeside Hotelben teljesen megújult a szálloda étterme, amely szekcionálhatósága révén immár meetingteremként is hasznosítható. A születésnap apropóján a Accent Hotels új weboldalával is előrukkoltak.Az energiaválság még nagyobb hatékonyságra és belső folyamataik átvilágítására ösztönözte őket.Folyamatosan keresik a fejlesztési lehetőségeket, melyekről a tulajdonosokkal együtt döntenek. Volt olyan vidéki egységük, amelyben napelemek telepítésével és hőszivattyúrendszer kiépítésével csökkentették kitettségüket. „Kritikus szemmel keressük sztenderd folyamataink további optimalizálási lehetőségeit, hiszen a racionalizálás nagyban befolyásolja hosszú távú eredményességünket” – emeli ki.

A szakember büszke az Accent Hotelsnél folyó, rendszeres tréningekkel és folyamatos tapasztalatcserével magas szinten tartott szakmai munkára, valamint a vezetők és beosztottak közti nyílt kommunikációra, amely mindig őszinte és gyors megoldásokat tesz lehetővé.

(Az írás „A turizmus 50 fontos szereplője & TOP 10 polgármester és fiatal 2022” című kiadványban jelent meg.)