Tradíció és megújulás
a Danubius Hotelsnél

Forrás: turizmus.com

 2018. május 25. 13:52

Hangulatos buszos túra keretében mutatta be az újságíróknak két megújult szállodáját a Danubius Hotels 2018. május 24-én.

A Danubius Hotels Group 2014. év végén megkezdett átfogó beruházási programjának folytatásaképpen 2017. őszétől 2018. májusáig több helyszínen valósított meg fejlesztéseket összesen mintegy 8,5 milliárd forint értékben.

A megújult lobby a Danubius Hotel Heliában

Fotó: turizmus.com

A Danubius Hotel Helia április közepén megnyitotta vendégei előtt felújított közösségi tereit. A teljes lobby esztétikailag és funkcionálisan is megújult, így összhangba került a 2017-ben átadott konferenciaszinttel. A korábbi kávézó helyére megálmodott Yellow Bistro & Bart is átadták, melynek választékában az átalakult fogyasztói szokásokhoz alkalmazkodva egészséges és gyorsan elfogyasztható ételeket találunk. A Yellow Bistroban a la carte étkezésre is van lehetőség, az ételek sikerét Tóth Zoltán Executive Chef garantálja.

A Yellow Bistro & Bar

Fotó: turizmus.com

A Radisson Blu Béke Hotel több hónapos munkálatok befejezése után 2018. április 20-án megnyitotta felújított közösségi tereit és átadott újabb 33 executive szobát, öt junior lakosztályt és további két executive lakosztály is elkészült. A megújult, fa padlóburkolatú szobákat BluPrint design ergonomikus bútorokkal rendezték be, a multi-technológiás igényeket a MediaHub, One Touch applikáción keresztül elérhető digitális újságok és magazinok, továbbá az AirPlay Mirroring LED tévé és fürdőszobai médiahangszórók elégítik ki.

Az egyik megújult szoba a Radisson Blu Béke Hotelben

Fotó: turizmus.com

Bejárat nyílt a Nagykörútról a Zsolnay Kávéházba, ahol különösen a „mindenmentes” édességek szerelmeseinek jelentenek vonzó kínálatot és választásai alternatívát Bechmann György vezető cukrászmester termékei. Az egyedi készítésű laktózmentes, illetve gabonalisztet és hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszerteket változatlanul a kávéház számára külön készített Zsolnay-tányérokon kóstolhatják meg a vendégek a szintén emblematikus Haranghy-kupolatető alatt.

Zsolnay-étkészlet

Fotó: turizmus.com

Igazi különlegesség, hogy az éttermi közönségnek bemutatkozó brinner is várja azokat, akik különleges gasztronómiai élményre vágynak. A brinner, azaz breakfast for dinner koncepciójának köszönhetően a reggeli elérhető és élvezhető a nap bármely szakaszában a nyitva tartási idő alatt.

A Radisson Blu Béke Hotelben Felsmann István és Felsmann Tamás „Aqua Medicamentosa avagy Láthatóvá válik a láthatatlan” című különleges, kísérleti technikával készült műalkotásai is megtekinthetők.