Tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban, a szállodát kiürítették – videó (frissítve)

Forrás: turizmus.com

 2024. március 09. 16:13

Szombat délelőtt teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt, a tűzoltók később megfékezték a lángokat. Valószínűleg elektromos hiba okozta a tüzet.

Délelőtt a lángok már a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként – mondta az MTI-nek Csámpai Attila, Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, hozzátéve: a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését.

Jelenleg 200-300 négyzetméteres részt érint a tűz, a szállodában 200 vendég tartózkodott – közölte.

Szombat délutánra eloltották a visegrádi Hotel Silvanusban keletkezett tüzet

Fotó: MTI / Hegedüs Róbert

A Blikk a helyszínen megtudta: szombaton délelőtt 10 óra körül szólaltak meg a tűzriasztó berendezések a szálloda épületében. Egy rövid ideig mindenki úgy vélte, próbariasztás lehet. Aztán néhányan kinéztek az ablakon és látták, hogy a felső szintről, azaz a negyedik emeletről fekete füst száll a magasba. A személyzet ekkor azonnal megkezdte az épület evakuálását, a lap  információi szerint mindenkinek sikerült elhagyni a házat, sérültről, eltűnt személyről egyelőre nem tudni.

A környéken rendőrök irányítják a forgalmat, a visegrádi hotelhez vezető utakat, a Panoráma utat és a Simontornyai utat a rendőrség teljes szélességében és hosszában lezárta – adta hírül a police.hu. Mindenkit arra kérnek, hogy kerülje a környéket.

Közben megérkezett egy videó is a lángoló épületről.

Az M1 tudósítása szerint a tűzoltók vízhiánnyal küszködtek, ezért a tűzoltóegységek folyamatosan hozták az utánpótlást. A csatornán látható, hogy a kimenekített vendégek közül többen fürdőköpenyben, törülközőben hagyták el az épületet.

A Silvanus szálloda 1971-ben, a Magyarországon először megrendezett Vadászati Világkiállítás alkalmára épült. Az ötszintes ház – illeszkedve a természeti környezethez – sok fa- és kőburkolatot kapott, a számos faszerkezet, köztük az erkélyek korlátja, vélhetően közrejátszott a lángok gyors terjedéséhez.

A Hotel Silvanus a Facebookon reagált a tűzre, és egyúttal megköszönte a megkereséseket. A továbbiakról hamarosan tájékoztatást ígérnek.  

Frissítés:

Eloltották a tüzet

Szombat délután a katasztrófavédelem azt írta, hogy az egységek tizennégy vízsugárral határolták körül a lángokat, amelyek a hotel negyedik szintjét és a tetőszerkezetet érintették.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, fővárosi, délegyházi, gyömrői, szigetmonostori, visegrádi, pilisborosjenői, komáromi, banai, alcsútdobozi, kocsi és leányfalui önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői, bicskei, ácsi, üllői, nagykátai, szigetszentmiklósi és budaörsi vízszállítók is segítik.

A beavatkozásban több mint száz tűzoltó vett részt.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére azt mondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. Hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset idején biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt. Az épületet kétszázharminc ember hagyta el.

Az igazgató közölte, a vendégeknek buszok és melegedők állnak a rendelkezésére. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, hazamehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottjai foglalnak új szobát.Az Útinform tájékoztatása szerint a hotelhez vezető Panoráma út továbbra is le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.

A szállodaigazgató részletes nyilatkozata itt olvasható.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.