Jelentős kárt okozott a tűz a visegrádi Hotel Silvanusban, nyilatkozik az igazgató – videó

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. március 09. 18:16

Jelentős kárt okozott a visegrádi Hotel Silvanusban keletkezett szombati tűz – közölte a szálloda igazgatója. Véleménye szerint a könnyűszerkezetes tetőt ki kell cserélni. Szerkesztőségünk a Covid alatt készült videójuk felidézésével kíván sok erőt a helyreállításhoz!

Pintér Róbert telefonon elmondta: a 151 szobával működő hotelnek mintegy kétszáz vendége volt – 143 szobát adtak ki –, amikor szombat délelőtt kigyulladt a negyedik emelet, ahol kizárólag szobák vannak.

A vendégek elhelyezése folyamatban van, de többségük egyelőre a környező épületekben és a Fellegvár parkolójában biztosított melegedőbuszokban vár – tette hozzá, jelezve: csupán néhány vendég kért áthelyezést, amelyre a környező szállodákban van lehetőség. Beszámolt arról, hogy egy nemzetközi konferenciát, amelyet a hétvégén tartottak volna a hotelben, Budapestre helyeznek át.Pintér Róbert elmondta azt is, hogy az újjáépítés elkezdődött. Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán van tapasztalatuk abban, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan menedzseljék a helyzetet.

A meglévő foglalásokkal kapcsolatban közölte, sok megkeresést kapnak; mindenki maga döntheti el, hogy elmegy a szállodába, vagy nem.
A jövőbeni foglalási lehetőségek megnyitása a "következő hetek válasza" és annak is a függvénye, hogy a szombati és a vasárnapi felmérések milyen eredményre vezetnek –  fogalmazott az igazgató.

A kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épülete szombat kora délután. A szálloda felső szintje teljes terjedelmében kiégett

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Pintér Róbert korábban azt mondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet. Hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset idején biztonságban voltak, senki sem sérült meg.

Némethy Zita, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután elmondta, hogy jelenleg az utómunkálatokat végzik a hotelben, ahol tűzvizsgálatot is tartanak.

A katasztrófavédelem eközben megrázó légi felvételt tett közzé, amely szombat délelőtt készült a Visegrádon kigyulladt Hotel Silvanusról.

Az Útinform tájékoztatása szerint a hotelhez vezető Panoráma út továbbra is le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.

 

Egy csodálatos videó a Silvanus csapatától 2021-ből

Szerkesztőségünk mélyen együttérez a Silvanus tulajdonosaival és dolgozóival a szállodát sújtó tűz miatt elszenvedett károkért. Mi magunk is többször élvezhettük szolgáltatásaikat, szíves vendéglátásukat és a hotelből nyíló páratlan panorámát.

Az alábbi szívmelengető videóval kívánunk sok erőt a helyreállítási munkákhoz, amelyről a Covid okozta öt hónapos kényszerszünet idején már tanúbizonyságot tettek. A személyzet akkor nap mint nap bejárt munkahelyére, és idejét a nyitásig a ház szépítésére fordította. A kényszerszünet mintegy öt hónapja alatt videóra vették a felújítási munkákat, melyből kétperces, vidám, zenés kisfilm született. A filmet az első kockától az utolsóig maguk készítették, a benne hallható zene alatt végig a személyzet énekel és fütyül.

"Bízunk abban, hogy a kisfilmmel reményt és vidámságot csempészhetünk ezekbe a rosszkedvű hétköznapokba" – írták 2021 áprilisában, amikor közreadták a YouTube-on most is megtekinthető kisfilmet.

Szerkesztőségünk bízik abban, hogy a mostani csapat is erőt tud meríteni ebből a videóból az előttük álló nehéz időszakra!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.