Így látja az NTAK-ot a Hunguest Hotels

Forrás: turizmus.com

 2019. június 25. 13:19

Már csak 5 napig lehet regisztrálni az NTAK-rendszerbe. A kötelező határidő betartására szeretnénk felhívni a figyelmet, a héten minden nap megszólal egy-egy szállodás szakember a témában. Flesch Tamás MSZÉSZ-elnök után elsőként Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója.

A szállodaláncok és a nagy kapacitású önálló hotelek már mind túl vannak ezen a (szállodánként) maximum 20 perces, Ügyfélkapun keresztül intézhető kötelező regisztrációs folyamaton. A regisztráció minden esetben szükséges, függetlenül az adott házban működő szállodai PMS szoftvertől.

E heti körképünk megszólaló vezető szakemberei azon kollégák figyelmét kívánják felhívni a közelgő határidőre, akik még nem tettek eleget a feladatnak, amelynek során a szállodát üzemeltető cégadatok mellett az adott szálloda paraméterei és általános jellemzői kerülnek regisztrálásra, valamint elindul a szállodai szoftverrel való összekapcsoláshoz szükséges tanúsítványok kiállítása.

Hunguest Hotel Pelion

Fotó: Hunguest Hotels

A Hunguest Hotels már regisztrálta szállodáit. A cég vezérigazgatója, Hülvely István kérdésünkre elmondta: a szállodalánc üdvözli a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ létrehozását és elindítását, és több szempontból is előnyösnek látja a napi adatszolgáltatás bevezetését.

Az egyik komoly előny a fehérítés, hiszen az online, gépek közti automatikus kommunikáció során senkinek nem lesz lehetősége kitörölni előző napi adatokat. Ez pedig mindenképpen azoknak a versenyképességét erősíti, akik eddig is korrekt módon működtek.

A másik ok, amiért óriási pluszt jelent majd a rendszer a hotelek számára, hogy olyan naprakész és pontos statisztika áll majd rendelkezésre, amilyen hosszú évtizedek óta nincs. Ez összességében szintén komoly segítség lesz az ágazat számára.