Eladja a Körszállót a Danubius, megvan az új tulajdonos

Forrás: turizmus.com

 2024. május 31. 12:51

A Danubius Hotels Zrt. megállapodást kötött a Market Asset Management Zrt.-vel a Hotel Budapest – közismert nevén Körszálló – eladásáról.

A Danubius Hotels szállodalánc a Hotel Budapest 15 hónapig tartó, pandémia alatti üzemszünete után, 2021 szeptemberétől bérbe adta a szállodát. A bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működteti a hotelt. A szállodát a tulajdonosváltást követően a Hotel & More továbbra is üzemelteti.

A Danubius Hotels Zrt. a bérbeadás óta a Körszállóban nem foglalkoztat munkatársakat, így a szállodalánc munkavállalóit az eladás nem érinti – tájékoztatta lapunkat a szállodavállalat.

Új tulajdonoshoz kerül a Hotel Budapest

Fotó: Danubius Hotels

Az 1967-ben átadott szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel.„Fő fókuszunk az általunk működtetett szállodáink és szolgáltatásaink megújítása és magas színvonalú fejlesztése. A Hotel Budapest értékesítése is ezt a célunkat erősíti. Szállodáink korszerűsítésére a tavalyi évben 5 milliárd forintot, idei terveinkre ennek közel a kétszeresét fordítjuk" – mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója a megállapodás kapcsán.

A leendő új tulajdonos Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója, Makra Sándor úgy fogalmazott, küldetésük, hogy az országban egyedülálló, prémium ingatlanportfóliót hozzanak létre, és azt tulajdonosi szemlélettel, sikeresen és hatékonyan menedzseljék. "Vállalatunk célja olyan magas minőségű ingatlanok létrehozása, amelyek fenntartható értéknövekedést hoznak, és minden esetben hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez. A Körszálló épület vonatkozásában is magas hozzáadott értékű beruházást tervezünk, melynek részletei még kidolgozás alatt állnak" – nyilatkozta.

A kiadott közlemény szerint az ingatlanfejlesztéssel, ingatlanvagyon-kezeléssel és ingatlanportfólió gazdálkodással foglalkozó Market Asset Management Zrt. viszonylag új szereplő a piacon, de tőkeerős hátterének és kiterjedt, speciális szaktudásának köszönhetően már most jelentős résztvevője a magyar ingatlanfejlesztői szektornak, a Market-csoport tagja.

Korábban beszámoltunk egy másik ikonikus Danubius-ház eladásáról is fővárosban, a szintén felújításra váró Gellért Hotelt a BDPST Group vásárolta meg, a patinás szálloda a Mandarin Oriental üzemeltetésében nyílik majd újra a tervek szerint 2027-ben.