Újabb kutatás készült a férfiwellnessről

Forrás: turizmus.com

 2024. május 04. 10:23

Egy évvel az első rész megjelenése után, elkészült a férfiak wellness-szel kapcsolatos szokásairól szóló globális kutatás második része.

A szerzőpáros tagjai a 2023-as kutatás első részének megjelenését követően ez alkalommal 77, saját területükön globálisan meghatározó szakértőt kérdezett meg a férfiak wellness fogyasztásával és attitűdjével kapcsolatos tapasztalataikról az alábbi szakterületek képviseletében:

  • építészek és tervezők,
  • szállodai és vendéglátóipari szakemberek,
  • egészségügyi és jólléti szakemberek,
  • fejlesztési tanácsadók,
  • wellnessüzemeltetők és spa-specialisták,
  • wellnessutazások specialistái,
  • spa & wellness média- és marketingszakemberek és
  • wellness- és egészségügyi kutatók.

A férfiak is hűséges wellnessfogyasztók

Fotó: 123rf.com

A projekt kurátora a HTWWLife, amely iparági és keresleti információkat elemez és dolgoz fel azt vizsgálva, hogy a jólléti folyamatok és elvárásokat hogyan befolyásolják a szabadidő, utazási és vendéglátóipart, a rekreációs kínálatot, az egészségügyet és a spak világát.

Az 1. részben a napi szokásokat és tevékenységeket, a stresszforrásokat és azt vizsgálták, hogyan kezelik a férfiak ezeket a kihívásokat, illetve azt elemezték, hogy a férfiak wellnessjavító szokásai változhatnak-e utazásaik során-

"Hangsúlyoznunk kell, hogy a kulturális hagyományok és társadalmi normák, az életkor, a családi állapot és az életciklusbeli helyzet, a szexualitás orientáció mind befolyásoló szerepet játszanak abban, hogy mit jelent a férfiak számára a wellness, és hogyan akarják azt esetleg javítani" – hangsúlyozta Puczkó László.

"Mind az üzemeltetőknek, mind a fejlesztőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a férfiak is hűséges wellnessfogyasztók – feltéve, hogy amit és ahogyan kínálnak, azt a férfiak keresletét kiváltó tényezők figyelembevételével alakították ki. Ugyanakkor a nemek szempontjából semleges szolgáltatástervezés és -nyújtás jelenthet egy utat, de ez a megközelítés más kihívásokkal járhat" – tette hozzá.

A 77 interjú rávilágított a meglévő gyakorlatokra, a tervezett fejlesztésekre és a wellness férfiakkal valómegismertetésének lehetséges változásaira.

Az elemzés elérhető itt.