Százötvenféle bordói bort kóstolhatunk egy nap alatt

Forrás: turizmus.com

 2023. november 07. 14:36

A bordói típusú házasítások a magyarok nagy kedvencei. November 25-én a Corinthia Hotelben rendezik meg a Bordói November eseményt, amelyen összesen 60 kiállító 150 tételét kóstolhatják meg a látogatók.

Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók körében egyre népszerűbbek a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot fajtákból készülő fajtaborok és házasítások. A stílus meghatározó borvidéke Villány, ahonnan idén többek között a Bodor Borászat, Günzer Tamás Pincészete, a Jammertal Borbirtok, a Malatinszky Kúria vagy a Maul Zsolt Prémium Winery is ott lesz a rendezvényen.A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről pedig sokakkal együtt olyan ismert nevek jelennek meg, mint a Bodri Pincészet, a Lajvér Pincészet, a Szeleshát Borászat és a Tüske Pince. Emellett az Egri borvidékről (Attila Pince, Thummerer Pincészet, Varsányi Pincészet) és más borvidékekről (Pannonhalmi Főapátság, Koch Csaba, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet stb.) is kóstolhatnak a látogatók vörösborokat.

Összesen 60 kiállító borait kóstolhatjuk meg a Bordói Novemberen

Fotó: Winelovers

 

A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal. A sétálókóstoló mellett egyéb izgalmas programokat kínálnak. A Borkollégium pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába a kuriózumokra éhes érdeklődőknek.

A kiállító pincészetek teljes listája ide kattintva nézhető meg.