Elhunyt Kozák József

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 07. 18:21

A Hertz Rent a Car korábbi ügyvezetője türelemmel viselt betegség következtében hunyt el.

Kozák József neve összeforrott a Hertz autókölcsönzőjével. Az akkor még a Főtaxi autókölcsönző cégeként működő Hertz képviseletnél kezdte szakmai pályafutását, 1984-ben. Különböző munkakörök betöltése mellett szerzett diplomát 1989-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen.

Kozák József (1952–2023)

Fotó: MAKSZ

1992-től töltötte be a Főtaxi személygépkocsi kölcsönző üzletágának igazgatói posztját.

1995-ben aktív részese volt a Hertz franchise jogát gyakorló, többségi német tulajdonú Mercur Rent A Car Kft. megalakulásának, ahol először operatív  igazgatói, később cégvezetői pozíciót töltött be.

Kozák József aktív szerepet vállalt a Magyar Autókölcsönzők Szövetségének (MAKSZ) 1995-ös megalapításában. A szakmai szervezet elnöki posztját tíz éven át töltötte be, 1999-től kezdődően, majd elvállalta a MAKSZ felügyelő bizottságának elnöki pozícióját.

Az autókölcsönző üzletág képviselőjeként éveken át aktív szerepet vállalt a turisztikai ágazat korábbi kormányzati tanácsadó testületében, a Nemzeti Turisztikai Bizottságban is.

Mindeközben képezte magát, 2003-ban a Külkereskedelmi Főiskolán szakközgazdász diplomát szerzett.

2017-ben vonult nyugállományba, de még a pandémia idején is segítette a MAKSZ munkáját. Az autókölcsönzők képviselői 2023. június 8-án, a MAKSZ budapesti közgyűlésén találkozhattak vele utoljára.

A szövetség elnökségétől kapott információ szerint Kozák Józsefet szűk családi körben búcsúztatják majd.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.