Három új szállodaigazgatót nevezett ki az Accor

Forrás: turizmus.com

 2022. február 15. 11:21

A hamarosan megnyíló Mercure Tokajt Nyíri Csilla, a fejlesztés alatt álló Mercure Debrecent pedig Demény Gábor vezeti majd. Emellett a Hotel Nemzeti Budapest Mgallery élére is új igazgató került Ülkei Gábor személyében.

Nyíri Csilla

Fotó: Accor

A tavasszal megnyíló Mercure Tokajt Nyíri Csilla vezeti. A szálloda Magyarország egyik leghíresebb borvidékén kínál négy emeleten 55 szobát, a legfelső emeleten executive apartmanokkal. A készülő hotel abban, a nyolcvanas évekből származó egyedi épületben kap helyet, amely korábban Tokaj egyetlen szállodája volt. A régi épületet teljesen rekonstruálják és felújítják.

Nyíri Csilla több mint 25 éves gyakorlattal rendelkezik a vendéglátásmenedzsment és a rendezvényszervezés területén, a luxus- és középkategóriás vendéglátás piacán. A budapesti alap- és a barcelonai mesterképzés elvégzése után, 2004-ben kezdte szakmai karrierjét a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban.

Később hat évet töltött a Buddha-Bar Hotel Budapestben különböző pozíciókban, majd a badacsonyi Hotel Bonvino Wine Spa-ban és a sárvári Park Inn by Radissonban dolgozott food and beverage menedzserként. Közvetlenül az Accorhoz csatlakozása előtt a siófoki Hotel Azúr üzemeltetési igazgatója volt.

Demény Gábor

Fotó: Accor

A 2022 nyarán nyíló Mercure Debrecen vezetője Demény Gábor lesz. A város központjában helyet kapó, új építésű szálloda négy emeleten 135 szobát, illetve 20 apartmant kínál a vendégeknek.

Demény Gábor 2008-ban csatlakozott az Accor food and beverage csapatához. 2010-től hét évet töltött az Egyesült Királyságban – a Novotel London Tower Bridge-nél étteremvezetőként, az Ibis Brighton City Centre-Station hotelben pedig szállodaigazgató-helyettesként. 2017-ben tért vissza Magyarországra, az Ibis Budapest Centrum vezetőjeként. Jelenlegi kinevezése előtt, 2020 októbere óta az Ibis Budapest Centrum és az Ibis Budapest City szállodák klaszterigazgatójaként dolgozott.

Ülkei Gábor

Fotó: Accor

Az Accor Ülkei Gábort nevezte ki a műemlék épületben található, négycsillagos Hotel Nemzeti Budapest MGallery igazgatójának. (A Nemzeti korábbi igazgatója, Nagy Edit a Danubius Hotels két házát vezeti ez év elejétől – a szerk. )

Ülkei Gábor több mint 15 éves értékesítési és üzletfejlesztési tapasztalattal rendelkezik, sokrétű nemzetközi háttérrel a luxus- és középkategóriás vendéglátásban. Pályafutását 2005-ben Londonban kezdte a Hiltonnál. 2007-ben tért haza, és Budapesten a Sofitelnél, a Buddha-Barnál, majd a Boscolónál töltött be különböző vezetői pozíciókat. 2016 és 2021 között a Mercure Budapest Korona Hotel értékesítési osztályát vezette. Jelenlegi kinevezése előtt a Hard Rock Hotel Budapest értékesítési igazgatójaként dolgozott, ahol a nyitás előtti értékesítési és marketingstratégiát dolgozta ki és irányította.