Kínai Gasztronómiai Hetek a Hunguest Hotels szállodákban

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. június 20. 18:10

Június 19-én este a gyulai Hunguest Hotel Erkelben Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója és Duan Zhongpeng, a kínai BTG JIANGUO Hotels Group vezérigazgató-helyettese nyitotta meg a 2019-es Kínai Gasztronómiai Hetek rendezvényt.

A BTG Hotel Group Kínában több mint négyezer szállodát üzemeltet, 400 ezer szobával, törzsvendégeik száma pedig eléri a 130 milliót.

„Óriási dolognak tartom, hogy elfogadták a meghívásunkat. A két szállodacsoport közti hasonlóságot  a törzsvendégek számában is felfedezhetjük, mivel a BTG Hotels Group és a Hunguest Hotels – a maga 100 ezer törzsvendégével – mindketten országaik lakosságának egy százalékát tudhatják törzsvendégeik között” – mondta a díszvacsorát megelőző sajtóbeszélgetésen Réthelyi Miklós, a Hunguest Hotels üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

A Kínai Gasztronómiai Hetek további Hunguest Hotels szállodákban folytatódnak

Fotó: Hunguest Hotels

A Hunguest Hotels és a BTG Hotels Group hosszú távú és ennél is szélesebb együttműködésben gondolkodik, amelynek alapja – ahogy a Magyarországon először járó Duan Zhongpeng megjegyezte – az emberek közötti kapcsolat, egy közös vacsorán kialakított bizalom, és természetesen a már tavaly aláírt együttműködési megállapodás.

„Öröm számunkra, hogy kis országunk kis szegletében üdvözölhetjük egy ekkora vállalat képviselőit” – jelentette ki nyitóbeszédében Hülvely István vezérigazgató.

Hülvely István (balról a második) a kínai delegáció tagjaival

Fotó: Hunguest Hotels

A delegációval természetesen népes szakács csapat is érkezett és a gálavacsorát megelőzően még zöldségfaragási bemutatóra és teakostolóra is jutott idő.

A Gasztronómiai Hetek jövő héten további Hunguest Hotels szállodákban, a szegedi Hotel Forrásban, két hét múlva pedig a tapolcai Hotel Pelionban folytatódnak, ahol a szállóvendégek a hagyományos magyar ízek mellett autentikus kínai ételeket kóstolhatnak.

Az egyik fogás a vacsoráról

Fotó: Hunguest Hotels

A kínai tartományok, régiók ízvilága eltérő, ezért mindhárom helyszínen más-más tartomány specialitásai kerülnek az asztalokra, a levesektől a főételeken át az édességekig.