Kinevezték a Budapest Airport új vezérigazgatóját

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 02. 12:49

A Budapest Airport Zrt. tulajdonosai azonnali hatállyal Rolf Schnitzlert nevezték ki vezérigazgatónak, aki Jost Lammerst váltja ebben a pozícióban.

Rolf Schnitzler

Fotó: Budapest Airport

Rolf Schnitzler több mint tizennégy éve tevékenykedik az AviAlliance nevű társaságnál, a világ egyik vezető repülőtéri befektető és repülőtér-üzemeltető magánvállalatánál.

2011 óta tagja és elnöke a Budapest Airport felügyelőbizottságának, így alapos ismeretekkel rendelkezik a budapesti repülőteret illetően, hiszen számos fontos projekt kapcsán eddig is közvetlenül támogatta az itt folyó munkát, elsősorban jogi tanácsokkal – írja közleményében a Budapest Airport.

Rolf Schnitzler jogi doktorátussal rendelkezik, szakmai tapasztalatait a Freshfieldsnél, a Hochtiefnél, a Németországi Amerikai Kereskedelmi Kamaránál és a Deutsche Banknál szerezte.

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke kijelentette: „Biztos vagyok benne, hogy Rolf Schnitzler vezetésével a Budapest Airport, mint a régió egyik legdinamikusabb repülőterének fejlődése töretlen lesz. Világos elképzelésünk van a Budapest Airport jövőjéről, és úgy gondolom, Rolf Schnitzler ideális szakmai háttere hozzásegít minket ahhoz, hogy terveinket a következő években valóra váltsuk. A stafétabotot a távozó vezérigazgatótól, Jost Lammerstől veszi át, akinek ezúton is köszönöm, hogy munkájával 2007 óta nagymértékben hozzájárult a Budapest Airport sikereihez.”