Távozik a Budapest Airport vezérigazgatója

Forrás: turizmus.com

 2019. július 30. 10:16

Jost Lammers 2020. január 1-jétől a müncheni repülőtér vezetését veszi át. Megbízatása öt évre szól.

A közelmúltban bejelentett személycserék után újabb változás történik a Budapest Airport vezetésében: Jost Lammers vezérigazgató 2020. január 1-jétől átveszi a második legnagyobb forgalmú németországi repülőtér vezetését. Új pozíciójában Jost Lammers mandátuma öt évre szól. A szakember a céget 2002 óta vezető Michael Kerklohot váltja, aki a müncheni repülőtér élén eltöltött több mint 17 év után vonul nyugdíjba.

Albert Füracker államminiszter, a müncheni reptér felügyelő tanácsának elnöke a bajor pénzügyminisztérium közleménye szerint elmondta: „Jost Lammers vezetésével lenyűgöző reptérfejlesztés ment végbe Budapesten. Személyében olyan vezetőt igazoltunk, aki tapasztalata, kompetenciái, személyisége és életkora alapján képes lesz arra, hogy a müncheni repteret a sokféle kihívás között is sikeresen a jövőbe vezesse.”

2017 októberében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (jobbra) a „Magyar Gazdaságért” díjat adta át Jost Lammersnak

Fotó: Budapest Airport

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója megkeresésünkre így kommentálta a hírt: „Személyes, szakmai véleményem szerint Jost Lammers számára ez egy óriási szakmai lehetőség. Eddigi szakmai munkája elismerése, hogy Európa egyik legnagyobb, s leggyorsabban fejlődő repülőterét vezetheti majd.”

A müncheni Franz Josef Strauss Nemzetközi Repülőtér Európa egyik legforgalmasabb légikikötője, tavaly 46 milliós utasforgalmat bonyolított.

Jost Lammers 2007 óta vezeti a budapesti repülőteret üzemeltető céget, korábban a düsseldorfi földi kiszolgáló vállalat és az athéni repülőtér vezetőségében dolgozott. Vezetésének 12 éve alatt a Budapest Airport utasszáma 8 millióról 16 millió nőtt, megépült a Sky Court és az új utasmóló. Említésre méltó az is, hogy a repülőtér túlélte a nemzeti légitársaság, a Malév 2012-es csődjét.

 

Anne Langensiepen, a Budapest Airport fő részvényese, az AviAlliance szóvivője az airportal.hu megkeresésére azt írta, sajnálattal vették tudomásul, hogy Jost Lammers távozik a társaság éléről, de a fejlesztések az új vezérigazgató alatt is folytatódnak. Jost Lammers utódjáról időben gondoskodni fognak.