Nyolcadszor jelent meg a turizmus top 50-es kiadványa

Forrás: turizmus.com

 2022. május 02. 17:31

Egy év kihagyás után idén nyolcadik alkalommal jelent meg a Turizmus Kft. gondozásában a szakma meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadvány, amely hagyományosan a február 1-jei évadnyitóra készül el, idén azonban a rendhagyó szezonnyitó résztvevő vehették először kézbe, május 1-jén.

turizmus 50 fontos szereplője című kötet összeállításakor az is hagyománnyá vált, hogy a benne szereplő turisztikai szakembereknek kizárólag az előző évben – jelen esetben 2021-ben – mutatott teljesítményeit vettünk figyelembe, tehát ezúttal sem életműveket díjaztunk.

A nyolcadik top 50-es kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Az ötvenes lista valójában 58 nevet tartalmaz, mert vannak, akiket lehetetlenség nem párban értékelni, de azt is fontos hangsúlyoznunk, hogy a kötetbe nemcsak a szakma közvetlen szereplői kerültek be, hanem olyan szakemberek is, akik más területen sokat segítettek a hazai turizmus újraindulásában.

Másodszor adjuk közre – külön fejezetben – a top 10 polgármester listáját is, vagyis azon önkormányzatok első embereinek rövid évértékelését, akik településükön, a turizmus szempontjából alkottak kiemelkedőt 2021-ben.

A nyolcadik top 50-es kiadvány külön érdekessége, hogy nyolc szakember szerepel benne nyolcadszorra – tehát eddig minden évben beválasztotta őket a szakmai zsűri –, továbbá 18-an vannak, akik először kerültek be a kötetbe.

Azt a régi szokást is megtartottuk, hogy az évértékelők és a szakmai életrajzok mellett, három azonos kérdést is feltettünk a szakembereknek, így a – nem egyszer humoros – válaszok még jobban árnyalják, színesítik az illető egyéniségét.

A KIADVÁNYT ITT RENDELHETI MEG >>>

A legfrissebb kötetet a vasárnap esti Turizmus Szezonnyitó Gálán mutatta be Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője. Az eseményről készült beszámolónkat itt olvashatja el.