Nyugdíjba vonul Krausz György

Forrás: turizmus.com

 2017. március 03. 12:20

2017 májusától nyugdíjba vonul Krausz György, a Hotel Hungaria City Center és Danubius Hotel Arena szállodák (HungArena) klaszterigazgatója.

Krausz György a szakmát felszolgáló tanulóként kezdte 1969-ben a Gellért Szállodában, majd 1971-ben szállodaportás tanuló lett a Szabadság Szállodában. 1972-től 1976-ig a Budapest Szálloda, 1976-1984 között a Royal Szálloda munkatársa volt szállodaportási beosztásban.

1984-ben diplomázott a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola vendéglátó- és szálloda szakán.

1985 márciusától főportásként dolgozott a Béke Radisson SAS szállodában. Miután 25 évet eltöltött a HungarHotelsnél, 1994-ben a Centrum Hotelsnél lett szállodaigazgató. 2001 decemberében csatlakozott a Danubius Zrt. pécsi szállodáihoz (Palatinus és Pátria) igazgatóként. Sikeres évek után 2008-ban visszatért Budapestre, a Best Western Hotel Hungaria igazgatójaként. 2011-ben – a cégen belüli átszervezést, klaszteresítést követően – az Arena szálloda is a felügyelete alá került. 2011-től mostanáig mint klaszterigazgató végzi munkáját, a válság évei után 2012 és 2016 között gazdasági és szakmai sikerek kísérték tevékenységét.

Krausz György

Fotó: Danubius Hotels

A Magyar Aranykulcs, valamint a Magyar Turisztikai Egyesület (MATUR) alapító tagja.

A szállodavállalat méltatása szerint Krausz György "szakmai filozófiája a hatékony és eredményes gazdálkodás, a következetes és szisztematikus munka, illetve a szolgáltatások magas színvonala és személyessége".

A Danubius Hotels jó pihenést kíván a szakembernek a nyugdíjas évekre, bár – mint hírlevelükben írják – „abban is biztosak vagyunk, hogy Krausz úr nem szakít teljes egészében a szállodaszakmával."

Szerkesztőségünk kérdésére Krausz György elmondta, hogy elérhetőségei változatlanok maradnak.

A Hungaria-Arena klaszter igazgatója Sükösdné Mózer Judit lesz, aki a Flamenco-Budapest klaszterből érkezik a pesti szállodákhoz.

A szállodavállalatnál május 1-je után bekövetkező további személyi változásokról ebben a hírünkben olvashat.