Rókusfalvy Pál kormánybiztosként felel a nemzeti bormarketingért

Forrás: turizmus.com

 2022. július 12. 10:36

Július 1-jétől Rókusfalvy Pált a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztossá nevezték ki. Feladata többek között a 2023-2026 közötti időszakra szóló Nemzeti Bormarketing Stratégia kidolgozása és megvalósítása.

A korábban műsorvezetőként is ismert borászt a közösségi bormarketing és a magyar bor népszerűsítésére irányuló kommunikációval összefüggő feladatok koordinálására nevezték ki.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Rókusfalvy Pál a Nemzeti Bormarketing Stratégia megvalósításának részeként felügyeli majd a szükséges piackutatások, piaci elemzések elkészítését; koordinálja a nemzeti forrásból megvalósuló bormarketing-tevékenységeket; irányítja a stratégia részét képező bormarketing-programok végrehajtását; felügyeli a Magyar Bor (Wines of Hungary), mint közös márka használatát, elősegíti annak erősítését.

rokusfalvy

Rókusfalvy Pált a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztossá nevezték ki

Fotó: Rókusfalvy Birtok/Facebook

Közreműködik a közösségi bormarketinghez kapcsolódó, központi költségvetési források biztosítását szolgáló döntések, illetve a közösségi bormarketinget érintő kormányzati döntések előkészítésében és végrehajtásában is; továbbá eredetvédelmi javaslatokat fogalmaz meg az ágazati szereplők részére.

Emellett a borturisztikai kérdésekben szorosan együttműködik majd a turizmusért felelős miniszterrel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, az agrárminiszterrel és az Agrármarketing Centrummal, valamint a külgazdaságért felelős miniszterrel és a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel.

Rókusfalvy Pál testvérével, Rókusfalvy Gáborral a Roxer Csoport és a Rókusfalvy Birtok tulajdonosai, s ez év elején szerepeltek a Turizmus.com '21-re is lapot húztak címmel indított sorozatában, amelyben meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszéltek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet, és milyen rejtett tartalékokat, megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz.