Top 50: Awad Zuhair & Hamdan Sameer, a Mellow Mood Hotels tulajdonosai

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 15. 15:00

A Mellow Mood Hotels tulajdonosainak 2018-ban a Párisi Udvar felújítási munkálatai kötötték le szinte a teljes energiájukat. S bár a végeredmény magáért beszél, ők mégis azt vallják: „Nincsenek ketten a földön, akik mindenben egyetértenek.”

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk a fél évvel ezelőtti állapotot tükrözik – a szerk.

Hamdan SameerIgazi ötcsillagos luxusszállodát építettünk, amely a Hyatt-lánc „The Unbound Collection by Hyatt” brandjének tagja. Az ebbe a csoportba tartozó szállodák kifejezetten a high-end értékeket és szolgáltatásokat igénylő utazók részére jöttek létre, akik keresik a különleges élményeket. Büszkék vagyunk rá, hogy a Párisi Udvart gyönyörűen helyreállítva adjuk vissza a városnak.

Awad Zuhair & Hamdan Sameer

Fotó: Mellow Mood Hotels

Awad Zuhair: A Párisi Udvar Hotel magasabb szintre lépteti a Mellow Mood cégcsoportot. Budapesten ez lesz a legszebb magántulajdonban lévő ház, amely építészeti értékeit tekintve európai viszonylatban is kuriózum. Ennek bemutatására a megnyitóval egy időben egy kiadványt is megjelentetünk az épületről. Sok különlegesség lesz a házban, köztük egy majdnem 160 férőhelyes kávéház és étterem, amely az épület elődje, a Brudern-ház előtt tisztelegve a Grand Café Brudern nevet kapta.

Januárban egy fontos szakasz lezárult a szállodacsoport életében. Elbúcsúztak a Klotild-palotában működő Buddha-Bar Hoteltől.

H. S.: 2006-ban kezdtük a Buddha-Bar Budapest fejlesztését, 2012-re újítottuk fel a Klotild-palotát, amely a hotelnek helyet adott; és 2019 elején be kell zárnunk. Párizsban beleszerettünk a franchise-ba, meggyőztük a tulajdonost, hogy hozza Magyarországra a márkát, és évekig sikeresen működtettük. Szép volt, komoly kihívást jelentett, de mivel a tulajdonos eladja az ingatlant, nekünk is tovább kell lépnünk.

A. Z.: A Buddha-Bar mindig különlegességet jelentett. Nem csupán szálloda volt, hanem a szórakozás elit szintjét nyújtotta Budapesten. Kedvenc libanoni éttermünket, a Baalbeket, amelynek a Buddha-Bar Hotel adott otthont, idén új helyre, a Belgrád rakpartra költöztetjük. Ennek megnyitása 2019 nyarán várható. (Az étterem a tervekkel ellentétben nem nyílt meg – a szerk.)

Milyen további feladatok előtt áll a cégcsoport 2019-ben?

A. Z.: Több szállodafelújítást tervezünk, és az év végén várhatóan a Paulay Ede utcában is megkezdődnek a 220 szobás, négy csillag superior business-szállodánk mélyépítési munkálatai.

H. S.: Nagyobb kihívások, új befektetési lehetőségek előtt állunk a közeljövőben, amihez a korábbiaknál is professzionálisabb háttérmunkára van szükség, ezért idén a csapatunk szakmai fejlesztésére is nagyobb gondot fordítunk.

*

A top 50 kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

H. S.: Csak úgy, ha mindenki közös ügyként tekint rá.

A. Z.: Ahhoz, hogy fenntartható, zöld turizmust tudjunk kialakítani Budapesten, a hozzánk érkező turistáknak is partnernek kell lenniük.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

H. S.: Tegnap okos voltam, így meg akartam változtatni a világot. Ma bölcs vagyok, így megváltoztatom magamat.

A. Z.: Akármilyen magasra érsz fel a lépcsőn, mindig nézz lefelé is.

Sportol, vagy inkább nézi?

H. S.: Nekem a sport az utazás, a hosszú séták és egy kis edzés az otthoni kondigépeken.

A. Z.: Inkább nézem.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>