Top 50: Ganczer Gábor

Szerző: Vámos Éva

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 12. 17:05

„Budapest és a Hungexpo visszakerül a nagy orvoskongresszusok térképére, de idén már nagy sportrendezvényeknek is helyet biztosítunk” – mondja a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) elnöke.

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban immár 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk így a fél évvel ezelőtti állapotot tükrözik – a szerk.


2018 rekordév volt a turizmusban. A Hungexpónál is érezhető volt a lendület?

Igen, mi is több csúcsot megdöntöttünk. Az árbevételünk 2018-ban nyolcmilliárd forint volt, az eddigi legmagasabb a Hungexpo történetében. Rekord-látogatószámot regisztráltunk saját rendezvényeinken – többek között az AGROMashEXPO-n és a FeHoVán –, a vendégrendezvények volumene pedig olyan mértékben növekedett, hogy az árbevételük 2018-ban először megelőzte a saját rendezvényeinkét.

Ganczer Gábor

Fotó: Dombóvári Judit

Nagy eredménynek tartjuk, hogy 2018-ban nálunk tartotta 2500 fős rendezvényét a Pfizer, mert sikerült elérnünk, hogy egyszeri kivételként enyhítsenek egy kedvezőtlen szabályozáson. Az Euroskillsnek, a szakmunkástanulók Európa-bajnokságának több mint százezer látogatója volt, és referenciarendezvénnyé vált: a szervezők szerint kijelölte azt az utat, ahogyan egy ilyen rendezvényt le kell bonyolítani.

Az elmúlt évben jó ütemben zajlott a beruházás előkészítése, megvan az építési engedély, a kivitelezési terv, megszületett az együttműködési megállapodás a Hungexpo és az állam között, úgyhogy hamarosan elindulhat az építkezés.

Számításai szerint milyen lesz a 2019-es év?

Szintén rekordnak számít a cég történetében, hogy tavaly három új kiállítást is indítottunk – a Hungaromed Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítást, az Otthon Design Őszt és a Beauty&Style Kiállítást –, mind a három sikeres volt, ezért idén újra megrendezzük ezeket. 2019 visszahelyezi majd Budapestet és a Hungexpót a nagy orvoskongresszusok térképére – több mint tízezer ember részvételével júniusban itt tartják a vesegyógyászok európai kongresszusát. Újdonság, hogy sportrendezvényeket is tartunk a Hungexpón, 2019 áprilisában az asztalitenisz-vb-nek biztosítunk helyszínt.

Hogyan értékeli a tavalyi évet a Maresz elnökeként?

2018-ban a Maresz elsősorban a Magyar Turisztikai Szövetségen keresztül folytatott lobbitevékenységet. Az év egyik nagy feladata volt, hogy segítettünk az MTÜ-nek a kiemelt partneri kritériumrendszer kialakításában, valamint fokozott figyelmet fordítunk az oktatásra.

Korábban azt nyilatkozta, hogy a családjával tud a legjobban kikapcsolódni.

Igen, ez így van, most is arra törekszem, hogy minél több minőségi időt tudjak a feleségemmel és három gyerekünkkel tölteni. Közben pedig odafigyelek arra, hogy legalább egyszer évente a feleségemmel kettesben is el tudjunk utazni.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

A top 50 kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

Például termékfejlesztéssel. Az Utazás Kiállítás fókuszában idén az aktív turizmus áll, ami egybevág a fenntarthatósági trendekkel is. Fontos a belföldi úti célok, az aktív élménykeresés, a bringázás, hajózás, túrázás népszerűsítése.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

„Szánj időt arra, hogy jó csapatot építs magad köré, így több időd jut magadra is.”

Sportol, vagy inkább nézi?
Mind a kettő. Úszom, síelek, nézni is ezeket szeretem és a focit. Rendszeresen járok focimeccsekre, kedvenc csapatom a Barcelona.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>