Top50 | Baldauf Csaba: A következő húsz év sikerének is dolgozóink elkötelezettsége a titka

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2024. április 10. 18:50

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Family Resort & Spa igazgatója kilencedik alkalommal szerepel a turizmus top 50-e között.

Szerencsére a Kolping Hotelben csak részben igazolódtak be azok a 2022 végi prognózisok, amelyek borús kilátásokat jövendöltek 2023-ra – kezdte évértékelőjét Baldauf Csaba.

A gyermekes családok egyik első számú hazai úti céljának számító alsópáhoki szállodában bár a belföldi vendégéjszakák száma mintegy 10 százalékkal csökkent az előző évhez képest, ugyanakkor a külföldieké, elsősorban a szlovák, cseh, osztrák és izraeli vendégéjszakák révén, annyival emelkedett, hogy összességében 1 százalékkal a bázis fölötti értéket hozott a 2023-as esztendő. Mindemellett 20 százalékkal tudták növelni árbevételüket, s így az eredményt tekintve is sikeres évet könyvelhetnek el, a költségek növekedése ellenére is. Az igazgató legalább ilyen nagy fegyverténynek érzi, sőt a siker egyik kulcsát is abban látja, hogy a Kolpingban minimális a fluktuáció, és stabil, összeszokott csapat várja a vendégeket. 2023-ban beruházásokra is volt erejük, no meg forrásuk. Átadtak két új, korszerű játszóteret, üzembe helyeztek egy napelemparkot, korszerűsítették a kazánházat és az uszoda gépészetét, összességében mintegy 440 millió forintot költöttek fejlesztésekre.

Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Family Resort & Spa igazgatója

Fotó: Marton Zalán

Legalább ilyen fontos mind a vendégek kényelme, mind az energiatakarékos üzemeltetés szempontjából, hogy az egyik szállodai épületükben a front office PMS-rendszerével együttműködő épületfelügyeleti rendszert alakítottak ki, így biztosítva az optimális energetikai működést.

Megkezdték továbbá egy dolgozói szállás kivitelezési tervének elkészítését, 2024-ben indulhat a beruházás, és bíznak benne, hogy 2025-ben már ezekben a négycsillagos apartmanokban lakhatnak a távolról dolgozni járó munkatársaik.

Baldauf Csaba elmondta, büszkék arra, hogy 2023-ban harmadszor nyerték el a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségétől az Év Szállodája díjat a vidéki négycsillagos kategóriában, ezenfelül Az Utazó Magazin a Kolpingot az Év Legjobb Családbarát Szállodája díjban részesítette, végül, de nem utolsósorban a Nők Lapja is őket jutalmazta a balatoni régió családbarát szállodái közül a Travel Awards kitüntetéssel.

Az igazgató kiemelte, 2023. évi sikereiket nem érhették volna el, ha a programkínálat tekintetében nem működnek szorosan együtt a régió múzeumaival és egyéb szolgáltatóival, valamint a saját Bobo Fun Parkjuk révén a többi balatoni szállodával, programot nyújtva azok vendégeinek.

2024-re előre tekintve reményét fejezte ki, hogy nem alakul ki újabb kockázati tényező, gazdasági válság vagy politikai konfliktus. Ők mindent megtesznek, elsősorban a munkatársak képzésével és néhány fejlesztéssel, hogy a konkurencia erősödése mellett legalább meg tudják őrizni tavalyi eredményeiket és meg tudják tartani a családbarát szegmensben kivívott pozíciójukat – hangsúlyozta Baldauf Csaba.

A tervezett fejlesztéseik közül kiemelte, hogy 2024-ben bővíteni szeretnék a fedett uszoda, valamint a kültéri medencék és napozóterületek kapacitását, s tervben van „Bobóország” kiterjesztése is.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Az 1994-es nyitás óta Baldauf Csaba vezetése alatt az alsópáhoki Kolping Hotel a legsikeresebb hazai családbarát szállodává vált. Sok éven át a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Balaton régiójának vezetője, 2019-től a szövetség általános alelnöke, 2021 júliusa és 2022 decembere között elnöke, 2023 januárjától tiszteletbeli elnöke. Elnyerte az Év Szállodása és a Pro Turismo-díjat is.

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.