Top50 | Csordás Imre: Tavasszal egy felső kategóriás hotelt nyitunk Balatonkenesén

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. március 11. 17:30

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Csordás Imre, az Accent Hotels cégvezetője azon kevesek közé tartozik, aki tizedszer szerepel a turizmus top50-e között.

„A piaci kereslet és a költségek terén jelentkező kihívások ellenére szállodáink többségében látványos növekedéssel zártuk az évet, ami elsősorban munkavállalóinknak és gyors alkalmazkodásunknak köszönhető" – vont mérleget cégük 2023-as teljesítményéről Csordás Imre. Nem álltak le a fejlesztésekkel, sőt több, régóta folyamatban lévő projektet lezártak. Az új központi foglalási motor bevezetésének pozitív hatásai már meg is jelentek az eredményeikben.

A 21 magyarországi és 6 ausztriai házat üzemeltető szállodalánc életében mérföldkő volt Budapest első Four Points by Sheraton szállodájának megnyitása a XIII. kerület szívében tavaly júniusban. Hogy az Accent hazai piacon szerzett tapasztalata és a Marriott International által biztosított franchise garancia a sikerre, azt a nyitás óta eltelt időszak számai is igazolják. Ez a magyar lánc reményei szerint újabb üzleti lehetőségeket nyithat meg előttük a továbbiakban. A cég 27 szállodájában 2023-ban már több mint 800 munkavállaló dolgozott, a budapesti, központi irodában pedig csaknem 50 munkatárs nyújt egységeiknek folyamatos szakmai támogatást. Az Accent felső vezetésében jelentős strukturális átalakítás történt: az év második felében új marketing- és értékesítési igazgatóval, pénzügyi igazgatóval és humánerőforrás-igazgatóval bővült a központi vezetői testület.

Csordás Imre, az Accent Hotels cégvezetője

Fotó: Dombóvári Judit

 

Csordás Imre – és a szállodalánc vezetésének többi tagja – kiemelten kezeli a szakmai igényességet és fejlődést, valamint a szállodák szakterületei közötti együttműködést. Ennek érdekében folyamatos vezetői, szakmai és együttműködést fejlesztő tréningekkel biztosítják a tudásmegosztást és a csapatkohézió erősítését. Mind a szállodaigazgatók, mind a részlegvezetők részére szerveznek tréningeket, szakmai programokat, versenyeket, amelyek hozzájárulnak a magas szintű szolgáltatások fenntartásához és a jövőre vonatkozó céljaik megvalósításához.

Működésüket technológiai újításokkal igyekeznek még eredményesebbé tenni: hazai partnerükkel tovább dolgoznak a foglalási rendszer fejlesztésén, új funkciókkal való bővítésén, a vendégigényeket szem előtt tartva. Szállodáikban fokozatosan bevezetett revenue management eszközük korszerű digitális megoldásokkal segíti munkatársaikat a mindennapi munkában és az árbevétel maximalizálásában. 2024-ben újabb, négy csillag superior minősítésű házzal lépnek piacra: a 159 szobás, saját partszakasszal rendelkező Kenese Bay Gardent tavasszal nyitják meg Balatonkenesén. A fejlesztés során a szálloda wellnessrészlege kültéri úszómedencével és balatoni panorámás szaunarészleggel, modern fitneszteremmel egészült ki. „Korszerűsítjük a szállodához tartozó 300 férőhelyes konferencia-központot is, amely Budapest közelsége miatt minden bizonnyal a Balaton egyik népszerű rendezvényhelyszíne lesz" – bizakodik a cégvezető.

Fejlődésközpontú stratégiájukat is folytatják, ennek célja szállodáik és központjuk tudás- és technológiai fejlesztése. „Szakembereinket fejlesztjük, tapasztalt kollégák megszólításával új szemléletet hozunk a cég életébe, a fiatal tehetségeket felkaroljuk és karrierlehetőséget kínálunk nekik" – árulta el Csordás Imre, miben látják a jövő lehetőségeit. Követik a modern technológiai trendeket és olyan IT-invesztíciókat indítanak, amelyekre csak a nagyobb szállodacsoportok, szállodaláncok képesek.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

A szállodaüzemeltetésre és tanácsadásra specializálódott Accent Hotel Management Kft. 2007-es megalakítása előtt Csordás Imre a Mercure Budapest Metropol, a Novotel Budapest Centrum, majd a Mercure Budapest Korona igazgatója volt. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének választmányi tagja.

*

Ha szeretné megrendelni a 164 oldalas, A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványt, amelyben közel 100 szakemberről olvashat, ezen az oldalon megteheti.