Felavatták, és megnéztük a főváros első Four Points by Sheraton szállodáját Újlipótvárosban

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2023. november 19. 14:12

A nyári próbaüzem után, ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták a Four Points by Sheraton Budapest Danube szállodát Újlipótvárosban. A Marriott International szállodalánc márkájának első budapesti egységét az Accent Hotels Management üzemelteti.

Az első budapesti Four Points by Sheraton a Duna Pearl elnevezésű, lakó- és kereskedelmi területeket is magában foglaló multifunkcionális ingatlanfejlesztés részeként épült fel, amely a szálloda november 16-ai ünnepélyes átadásával vált befejezetté.

 

Török ingatlanfejlesztő „ékköve"

A nagyívű beruházást megvalósító, török érdekeltségbe tartozó Polat Holding igazgatótanácsának elnöke, Adnan Polat ebből az alkalomból személyesen is köszöntötte a meghívott vendégeket.

Adnan Polat, a beruházó cég elnöke köszönti a vendégeket

Fotó: Polat Holding

Beszédében felidézte, hogy az energiaszektorban és az ingatlanfejlesztési piacon jelen lévő tulajdonos-kivitelező holding több mint fél évszázados tevékenysége nyomán mára húszezernél is több lakás épült fel különböző, elsősorban törökországi városokban. Magyarországon a Duna Pearl a cégcsoport ingatlanberuházásainak egyik ékköve, és a projekt sikerességét mutatja, hogy az itt elkészült 193 apartmanból már csak 20 vár értékesítésre – tudatta. Az elnök különösen büszke arra, hogy az épületkomplexumban helyet kapó szálloda olyan presztízs márkát képvisel, mint a Marriotthoz tartozó Four Points by Sheraton.

A Duna Pearl komplexuma, a képen az épület jobb oldali részét foglalja el a szálloda, az előtérben jobbra a Pozsonyi úti református templom látható

Fotó: Polat Holding

Beszédében kitért arra is, hogy az elmúlt tíz évben megnégyszereződött a török–magyar kétoldalú kereskedelmi forgalom, és tavaly már meghaladta a 4 milliárd dollárt. Az évről évre bővülő üzleti kapcsolatok eredménye az is, hogy ma már naponta nyolc légi járat köti össze a két országot – tette hozzá. Adnan Polat – ahogy fogalmazott – tíz éve „fizikailag" is jelen van Magyarországon, saját magyarországi befektetései immár elérik a 800 millió eurót – osztotta meg. Folyamatban lévő nagy projektje az egykori Közvágóhíd területén megvalósuló City Pearl ingatlanfejlesztés, ahol összesen 1800 lakást és bevásárlóközpontot építenek, ezáltal egy új, magas színvonalú lakónegyed születik a korábbi iparterületen.

 

105 új szállodai szoba a 13. kerületben

A szállodaavatón köszöntötte a vendégeket Tóth József, a XIII. kerületi polgármester és Gülşen Karanis Eksioglu, Törökország budapesti nagykövete is, mindketten méltatva az ingatlanfejlesztés jelentőségét.

Az ünnepélyes eseményen a beruházó képviseletében Kaan Yücel igazgatósági tag fényképeket is mutatott a vendégeknek az építkezést megelőző munkálatokról, a telken álló egykori K&H Bank-irodaház  (még korábban KISZ-székház) bontásáról. A Covid okozta kezdeti nehézségek után a Duna Pearl épületkomplexumát két és fél alatt húzták fel. Újlipótváros „főutcáján", a Pozsonyi út torkolotánál idén nyár elején megnyílt Four Points by Sheraton Budapest Danube-ot az Accent Hotel Management üzemelteti, amelynek ügyvezetője Csordás Imre mérföldkőnek nevezte a 15 éves cég életében, hogy sikerült egy Mariott-márkát Budapestre hozniuk, ami indulásuk idején az egyik vágyott céljuk volt.

Csordás Imre (j), az Accent Hotels ügyvezetője és Hegedűs Dávid (b), a Four Points by Sheraton Budapest Danube igazgatója köszönti a vendégeket

Fotó: Polat Holding

A négycsillagos ház élére kinevezett Hegedűs Dávid köszöntőjében többek között elmondta, a Duna-parti szálloda 105 vendégszobával és tetőtéri bárral növeli a 13. kerület turisztikai kínálatát. Főként az üzleti utazókat célozták meg, ezt kiemelten szolgálják a szálloda korszerű digitális megoldásai.

 

Kutyamenü is lesz hamarosan

A hivatalos program után Hegedűs Dávid lapunk kérdésére elmondta, 12 éve dolgozik az Accent Hotelsnél, ahol olyan szállodák megnyitásában közreműködött, mint a budapesti Revay Hotel vagy székesfehérvári Best Western Lake Side Hotel, de összességében az elmúlt 15 év alatt a mostani már a hatodik szállodanyitása.

A szobák többsége a Dunára és a Margit-szigetre néz

Fotó: Polat Holding

A próbaüzem beváltotta a június 7-től vendégeket fogadó Four Points by Sheraton Budapest Danube-hoz fűzött reményeket, az első teljes hónapjukban 50 százalék feletti foglaltságot értek el, amely augusztusban 70, szeptemberben pedig 80 százalék fölé emelkedett, s az év végéig hasonló tendenciát látnak. Vendégeik nagy részét amerikaiak, illetve az USA-ban élő koreaiak tették ki.

A szálloda földszinti bárja

Fotó: Polat Holding

A szálloda gasztronómiai koncepciójáról megtudtuk, hogy terasszal is rendelkező éttermük nemzetközi konyhát visz, azon belül pedig a spanyol nyelvterületeken található országok ízeire fókuszálnak, s kutyabarát egységként még novemberben bevezetik a kutyaétlapot is. A reggelit egyébként nem tartalmazza a szoba ára, az külön megvásárolható.

 

Fine drinking a tetőbárban

A házbejáráson elmondták, hogy a szobák nagy része a Dunára, valamint a Margit-szigetre néz. A szobákban és a közösségi terekben korabeli poszterek és korhű berendezési tárgyak idézik meg a 60-as és 70-es évek hangulatát. A szolgáltatások között egy 50 fős tárgyalóterem és egy felszerelt edzőterem is megtalálható.

Felkerestük a 9. emeleti, 40 férőhelyes rooftop bárt is, ahonnan az esti sötétség miatt sajnos már nem tudtuk kiélvezni a vélhetően káprázatos panorámát, de azt így is kivettük, hogy fentről nemcsak a Margit-sziget és a budai hegyek látványában lehet gyönyörködni, de a Budai Várnegyed épületei is idelátszanak. Szurgyi László bármenedzser elmondása szerint a fine dining analógiájára a „fine drinkig" megvalósítása a céljuk, ami a specialty koktélok mellett például a whiskykínálatban praktikusan azt jelenti, hogy minden régióból és minden országból be tudjanak mutatni egy-egy tétel.

A tetőbárba már a kilátás miatt is megéri felmenni

Fotó: Polat Holding

A budapesti közönség előtt is nyitva álló tetőbár 15 órától 23 óráig tart nyitva, és mint megsúgták, a panoráma szempontjából a legszebb időszak itt a napnyugta, aki pedig hozzánk hasonlóan sötétedés után érkezik, az a szálloda közvetlen szomszédságában magasodó Pozsonyi úti református templom látványosan kivilágított épületében gyönyörködhet.