Az ország legnagyobb évelő kertészete, ahogy még sosem láttad!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. április 03. 09:28

Kis költői túlzással, ma már semmi sem lehetetlen – különösképp akkor, ha a technológiai innovációkra gondolunk: régészeti leletek feltárása, épületek átvizsgálása és akár egy 14 hektáros évelő kertészet feltérképezése sem.
A Novabird szolgáltatásai között megtalálható az ortofotózás is, amivel a legnagyobb területek teljes letérképezése sem jelent gondot – akinek több hektáros telke, kertészete van, bátran kérjen ajánlatot a Novabird csapatától!

 

A zöld és innovatív jövő technológiai lehetőségei

Ahogy a jól ismert mondás is tartja, a jövő zöld – vagy semmilyen. De azt is mondhatnánk, hogy manapság a technológiai áttörések és innovációk korát is éljük egyben. A kettő együtt pedig végtelen lehetőségeket tartogat.

Lézerszkenneres mérések, drónos és hőkamerás felmérések – egytől egyig olyan technológiai megoldások, melyeket már a gyakorlatban is több ízben sikerrel alkalmaztak. De ilyen az ortofotózás is, amin még egy 14 hektáros terület sem foghat ki!

 

14 hektáros évelő kertészet, több ezer növénnyel? A megoldás: ortofotózás!

Az ország legnagyobb évelő kertészete, a Hegede Kertészet egy többgenerációs, elhivatott családi vállalkozás öröksége. A gondosan nevelt növények és gazdag színekkel teli virágok több kertépítő és kertészeti áruház számára is komoly beszerzési forrást jelentenek.

Ahhoz azonban, hogy pontosan bemutassák magukat, egy olyan térképet kellett készíteni, ami teljeskörűen megmutatja mind a 14 hektárt a teljes zöldfelülettel és növényekkel együtt.

Az ortofotózás technológiával részletesen megörökíthető az egész kert

Fotó: novabird.hu

 

A kertészet vezetése ezért úgy döntött, hogy az ortofotózás technológiájának alkalmazásával részletesen megörökíti az egész területet, majd egy áttekintő térképet készítenek, ami segíti az ide látogató vendégek tájékozódását. A térkép pedig meg fog jelenni a kertészet megújuló honlapján is.

Egy ilyen részletességű kép tanulmányozása számos lehetőséget tartogat még – akár egy alapos pontfelhő létrehozását is.

 

Ortofotózás, épületek tervezési támogatása és egyéb szolgáltatások

Épületek tervezési támogatása, kivitelezés követése? Műemléképületek, szobrok állapotfelmérése? Pincék, föld alatti üregek felmérése? Régészeti feltárások rögzítése? Agrár és természetvédelmi területek felmérése? Makettkészítéshez van szükség digitális modellre? Ma már egyik sem akadály!

A Novabird a felsorolt tevékenységektől kezdve térszkenneléssel és a szkennelt adatok feldolgozásával is foglalkozik. A szkennelést pedig lézerszkennerekkel és területfelmérésre optimalizált drónokkal, valamint hőkamerával végzik el.

Ezen eszközök által gyűjtött adatokból pontfelhőt képeznek, amikből különböző 3D modelleket lehet létrehozni. Mindezekkel elkötelezetten támogatják a modern és 21. századi építőipari megoldások gyakorlatban való alkalmazását.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.