Top50 | Semsei Rudolf: Stratégiánk ugyan lehet, de igazán hosszú távra nem tervezhetünk

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2024. április 29. 18:24

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft., a VakVarjú étteremcsalád és a Dobay cukrászdák tulajdonosa, ügyvezető igazgatója negyedszer szerepel a turizmus top 50-e között.

„Fejlesztéssel lehet sikeresen életben tartani egy cégcsoportot, a 2023-as év beruházásai is ebben a szellemben zajlottak" – kezdte évértékelőjét Semsei Rudolf.

Tizenöt év után megérett egy komoly átépítésre a VakVarjú Buda, az étteremcsalád legelső egysége, így 2023 tavaszán belevágtak a modernizálásába. A hamarosan újranyíló étteremben a férőhelyek száma majdnem a duplája lesz a réginek, a komfortosabb és modernebb kialakítással pedig a korábbinál is színvonalasabb élményre törekszenek.

A VakVarjú Buda felújítása mellett decemberben megnyitották második Dobay Cukrászdájukat, a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékséget az I. kerületi Krisztinavárosban. Tavaly fejeződött be a Pesterzsébeten épülő, 4500 négyzetméteres logisztikai központjuk tervezésének első fázisa is. Eközben hozzákezdtek a Budapest Party Service rendezvényeinek designfejlesztéséhez, 2024 elején pedig megnyitják a harmadik Dobay Cukrászdát a Kopaszi-gát mellett, a BudaParton.

Semsei Rudolf elmondta: a 2023-as év egyik legnagyobb kihívását az jelentette, hogy egyidejűleg kellett koordinálni a párhuzamosan futó projekteket. Ehhez is kapcsolódik, hogy a cégcsoporton belül egy régóta tervezett szervezetfejlesztésbe kezdtek, hogy minél több munkafolyamatot standardizáljanak, amiben nagy segítséget jelent a digitalizáció.

Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft., a VakVarjú étteremcsalád és a Dobay cukrászdák tulajdonosa, ügyvezető igazgatója

Fotó: Dombóvári Judit

 

Stratégiájuk része a minél szerethetőbb munkahely kialakítása, ide tartozik a munkakörülmények folyamatos javítása, a dolgozói kedvezmények kiterjesztése, a céges nyereményjátékok és az olyan kezdeményezések, mint 2023-ban a Nagy Fogyás kihívás, amely egészségesebb életmódra ösztönözte a munkatársakat. Emellett számtalan területen figyelnek a környezet védelmére. Többek között igyekeznek a lehető legjobban csökkenteni az élelmiszerhulladékot, ezért együttműködnek a Magyar Élelmiszerbankkal, amely 2023-ban 15 ezer adag, a Budapest Party Service rendezvényein megmaradt meleg ételt juttatott el a rászorulóhoz.„Az elmúlt esztendők meteoritbecsapódásai – pandémia, energiaválság, háborúk – megmutatták, hogy stratégiánk ugyan lehet, de igazán hosszú távra nem tervezhetünk. Szakmai sikerként könyvelem el, hogy a VakVarjú éttermekben folyamatosan telt ház van, a Budapest Party Service pedig rengeteg rendezvény cateringszolgáltatója. Több szakmai díjat is elnyertünk 2023-ban, ezek közül számomra azok a legkedvesebbek, amelyeket a vendégeinknek köszönhetünk. Cégcsoportunknak minden évben van egy jelszava, ez 2023-ban a hála volt. Hálás vagyok kollégáimnak, akik egész évben odafigyeléssel szolgálták ki a vendégeinket, ők pedig ezt azzal hálálták meg, hogy a törzsvendégeink maradtak és a különböző közönségszavazásokon voksaikkal is támogatták az éttermeinket. Nehéz megjósolni, hogy 2024-ben mi történik majd a piacon, de egy dologban biztos vagyok: csak azok az éttermek tudnak talpon maradni, amelyek a legmagasabb színvonalon szolgálják ki vendégeiket. Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a vendégélmény nálunk továbbra is minél tökéletesebb maradjon" – tette hozzá Semsei Rudolf.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Semsei Rudolf pályafutását a Gála Party Service-nél kezdte. 2003-tól tulajdonosa és vezetője a Budapest Party Service-nek, amely saját rendezvényhelyszínek üzemeltetése mellett több patinás intézmény (Pesti Vigadó, Várkert Bazár, Szépművészeti Múzeum, RaM) exkluzív cateringpartnere. Cégcsoportjuk a VakVarjú étteremcsalád mellett további éttermeket, cukrászdákat és irodaházi vendéglátóegységeket üzemeltet. 2010 óta a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.