Top50 | Klemm Balázs: Idén újabb 4-5 szállodával bővülhet a portfóliónk

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. április 24. 17:52

Kiadónk 10. alkalommal készítette el a magyar turizmus meghatározó szereplőit bemutató top 50-es kiadványát. Klemm Balázs, a Hotel & More Group tulajdonos vezérigazgatója hetedszer szerepel a turizmus top 50-e között.

A Hotel & More Group 2023-ban megduplázta előző évi forgalmát, nettó 7,4 milliárd forintos árbevétellel zárt. Az impozáns erősödés részben a portfólió bővülésének köszönhető: a 2022 októberében átvett négy szálloda után, 2023-ban a Reed Luxury Hotel by Balaton (5*), a Castrum Hotel (4*), a Hotel Lővér (3*superior), a Fried Kastély Hotel (3*) és az 1200 férőhelyes Balatonfüred Kongresszusi Központ csatlakozott a cégcsoporthoz. Kötelékükbe így jelenleg 24 hazai és 8 határon túli szálloda és rendezvényhelyszín tartozik. „Az Europa Hotels & Congress Center idejéből megőrzött szakmai kapcsolatoknak is köszönhető, hogy a rendezvényszegmens erősödéséből ki tudtuk venni a részünket, a konferenciaturizmusból származó bevétel jelentősen megemelkedett szállodáinkban" – mutatott rá újabb, az árbevételt növelő tényezőre Klemm Balázs.

Nagy szerepe volt ebben annak is, hogy fejlesztették salescsapatukat és aktív értékesítési tevékenységet folytattak mind a belföldi, mind a külföldi piacokon. „El kell felejtenünk, hogy a vendég beesik a szállodába" – hangsúlyozta a táblázatokban és a modern értékesítés világában szívesen elmerülő szakember. Szintén nagy hangsúlyt fektettek a kapcsolatok kiépítésébe külföldi partnerekkel, ennek köszönhetően sok cseh, szlovák, lengyel, német, osztrák vendégnek örülhettek szállodáikban.

Klemm Balázs, a Hotel & More Group tulajdonos vezérigazgatója

Fotó: Dobóvári Judit

A bérelt házakban saját, 500 fős alkalmazotti gárdával dolgozó cégcsoport számára a legnagyobb kihívást, akárcsak a megelőző években, a szezonális, szakképzett munkaerő biztosítása jelentette – említette a cégvezető.

A cégcsoport a MICE-piacon a 2023 szeptemberében megnyílt Balatonfüred Kongresszusi Központtal erősített. A modern, multifunkcionális komplexum révén a 10–250 fős szállodai rendezvények mellett immár az 1200 személyes kongresszusokat és konferenciákat is ki tudják szolgálni. Előnyös, hogy a rendezvények szállásigényét részben lefedi a két helyi négycsillagos szállodájuk, az Aura Hotel és az Akadémia Hotel.

A gasztronómiai vonal a siófoki Reed Luxury Hotelben található Reed Bistróval vált hangsúlyosabbá. A távol-keleti és magyar fúziós fine bisztróételeket kínáló ínyencétterem rövid idő alatt megtalálta közönségét.

Fontos lépés, hogy 2023-ban beépítették hosszú távú zöld stratégiájukba a karbonsemlegességet. Kampányuk során, kedvezményes facsemete-vásárlási lehetőséggel, kilenc szállodájuk vendégeit is bevonták a tartózkodásuk során keletkezett karbonlábnyomuk csökkentésébe.

Az Utazó Magazin Az év turisztikai üzemeltetője díját 2023-ban a Hotel & More Group kapta.

Jelenleg is dolgoznak a minőségi szálláshelyek arányának bővítésén, több újonnan épülő projekt résztvevői, belföldön és külföldön egyaránt. Klemm Balázs elárulta, 2024-ben újabb 4-5 szállodával bővülhet a portfóliójuk, valamint dolgoznak a még inkább felhasználóbarát és vendégcentrikus online foglalási rendszer továbbfejlesztésén.A Szatmárnémeti régi főterén álló egykori Pannónia Szálló a teljes körű felújítást követően, 2025-től az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt nyitja meg kapuit, a Hotel & More Group üzemeltetésében.

 

SZAKMAI ÉLETÚT

Klemm Balázs több szállodában volt értékesítési igazgató, szállodavezető-helyettes. Később az Europa Hotels & Congress Center értékesítési igazgatója, igazgatója. 2009–2017 között a Service 4You Szállodaüzemeltetési Kft. tulajdonos-ügyvezetője. 2017-től a Hotel & More Group tulajdonos vezérigazgatója.

*

A cikk eredetileg a 2024. február 1-jén kiadott A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester, szakmai szövetség és fiatal című kiadványban jelent meg. A nyomtatott magazin megrendelhető ezen az oldalon.